Langattomat verkot: yhdeksän 802.11n reititintä testissä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Testitulokset: 1GB Siirto, Iso tiedostoAloitimme testit odottaen vähän N150-laitteilta ja lopulta hyväksyimme Netgearin adapterin heikkouden olevan syy sen heikkoon esitykseen. Rehellisesti sanottuna odotimme parempaa D-Linkiltä. Häviäminen Belkinin N150:lle on melkoisen noloa. TRENDnetin TEW-654TR huonoa tulosta voi perustella vähävirtaisella matkareitittimyydellä ilman ulkoisia antenneja. Belkinin N1 Vision alku on hankala, vaikka 66 Mb/s sijainti 1:ssä onkin yhtä poikeava kuin se on lupaava. Joka tapauksessa tämä ei luo paljoa uskoa reitittimiin näteillä LCD-näytöillä.
Mielenkiintoinen laite tässä on Asus N13U. alle 80€ hinnalla reititin pystyy pitämään pintansa kalllimpaa N16-veljeään vastaan. Tämä saattaa päätyä parhaaksi budjettivaihtoehdoksi tässä artikkelissa.
Sivumennen, tiedämme että jotkut eivät ole tietoisia overheadin vaikutuksesta jota pieniä tiedostoja siirtäessä tapahtuu. Tässä näet pienen, mutta kuitenkin huomattavan eron. Jos 10% suorituskyvyn menetys merkitsee sinulle jotain, voit harkita hyvän pakkausohjelman kanssa ystävystymistä ja pakata kaikki ne pikkutiedostot yhteen .ZIP tai .RAR -tiedostoon.

Kommentoi artikkelia