Langattomat verkot: yhdeksän 802.11n reititintä testissä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Testitulokset: PerformanceTest TCP
Voiko Zapin tuloksiin luottaa? Kaksi testiä ovat samaa mieltä ZyXELin reilusta, mutta odottamattomasta tuloksesta. ASUS N13U ei oikein erotu samalla tapaa, vaikka se jättää silti miettimään, "Miksi oikeastaan maksan 60% enemmän N16:sta?", ai niin, GbE-porteista. Ja ylimääräisestä antennista. "Miksi oikeastaan tarvitsen sitä?" Hyvä kysymys.
D-Link ja N1 Vision hämmentävät edelleen, olleen huomattavasti heikompia pitemmällä etäisyydellä kuin Zapissa. Linksys ja Netgearin WNDR3700 loistavat jälleen kirkkaimmin. Haluamme myös kehua sijainti 1:n suorituskykyä TRENDnetin 671BR:llä, mutta etäisyystestit pilaavat huvin.
Huvin vuoksi mittasimme myös PerformanceTestin CPU-käyrät, vaikka emme odottaneet näkevämme mitään muuta kuin suoran korrelaation nopeuden ja CPUn käytön kanssa sillä enemmän paketteja tarkoittaa enemmän prossessointia. Mielenkiintoisesti tämä ei kuitenkaan ole aina totta. Katso kuinka Netgear WNDR2000v2 on hitain, mutta käyttää eniten CPU-aikaa sijainti 2:ssa, 29%. Meitä kiinnostaa ZyXELin, Linksysin ja Asus N16 resurssitehokkuus. Tämä kannattaa ehkä pitää mielssä kun ajat muita resurssisyöppöjä tehtäviä verkkotoimintojen ohella.

Kommentoi artikkelia