Langattomat verkot: yhdeksän 802.11n reititintä testissä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

D-Link DIR-685
D-Linkille voi antaa pisteitä luovuudesta. Reititin joka toimii samalla kuvakehyksenä? Miksipä ei? Se on kuitenkin jo kiinni verkossa. Ja jos luulit LCD-näytön Belkinin N1 Visiossa olevan siisti, D-Linkin vekotinmainen 3,2" LCD DIR-685:ssa (220€) on suorastaan futuristinen. Kysymys lieneekin, onko sinun mielestäsi 3,2" näyttö—suunnilleen kätesi kokoinen—kovinkaan toimiva valokuvakehyksenä? Jos vastaus on ei, käytät näyttöä varmaankin reitittimen tietoihin, jos siihenkään.Valitettavasti DIR-685 on paljon muutakin kuin neljänneksen kokoinen valokuvakehys. Vaikka siinä ei ole ulkoista kytkintä helppona oikaisuna, voit silti ohjelmoida reitittimen toimimaan liityntäpisteenä. Valikkovaihtoehtoja löytyy Internet-yhteyden luomiseen 3G USB adapterin kautta, kuin myös QoS-tuki erityisesti VoIP ja muun streamauksen optimointiin.

Tämän laitteen vetonaulana on kuitenkin tallennustila. Normaalisti tämä tarkoittaisi USB-porttia tai kahta johon kiinnittää USB-tallennuslaite. D-Link tarjoaa kaksi USB-porttia, mutta sen lisäksi tekee omaperäisen ratkaisun lisäämällä 2,5" kiintolevyaseman toiseen reunaan. Voit lisätä siihen teholuokan aseman ja hankkia itsellesi 640GB tai enemmän välitöntä verkkotilaa jopa 64 käyttäjätilille tai yleiseen FTP-käyttöön. Yhdellä asemalla ei tietenkään ole RAID-tukea joten tätä kannattaa käyttää vain helpottmaaan datajakoa ulkopuolisille, eikä varsinaisena päätallennustilana.Muita reitittimen kuumia ominaisuuksia ovat UPnP-palvelin ja iTunes-palvelin median suoratoistoon yhteensopiville soittimille LAN-verkossa. Näennäisesti pakollinen BitTorrent download manager löytyy myös (vaatii 2,5" kiintolevyn asennuksen). Pidämme DIR-685 email-hälytyksestä ja firmware-päivitysviesteistä adminille. Toki myös LAN, WAN ja langaton suorituskykymittari -LCD (ja kasa muita widgettejä) on hienoa.
D-Link teki oikein laittaessaan neljä gigabitin liitäntää paikalleen, vaikka tämä onkin oletuksena tässä hintaluokassa. Samaan hintaan (220€) olisimme odottaneet 2,4/5,0 GHz dual-band -tuen. Valitettavasti DIR-685 on vain 2,4 GHz, mikä on kohtuullisen merkittävä puute muuten media- ja suoratoiston hallitsevassa laitteessa. Toisaalta pidämme D-Linkin SharePort-ominaisuudesta, joka näyttää liitetyt USB-laitteet paikallisina asiakasjärjestelmissä joista D-Link SharePort löytyy. Näiden ja useiden muiden pienten plussien ansiosta pidimme DIR-685 -reititintä yhtenä tämän arvostelun mielenkiintoisimmista reitittimistä. Jos ei muuta, niin ainakin se antaa positiivisen esimerkin toimialalle kuinka innovoida kokeneemmalle kuluttajayleisölle.

Kommentoi artikkelia