Kuusi alle 40 dollarin jäähdytintä testissä

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 1 kommentti

Testitulokset: LämpötestitTestasimme aluksi jäähdyttimiä niiden vakiotuulettimilla, minkä jälkeen asensimme jokaiseen meidän oman tuulettimen, joka pyörii 2500 kierrosta minuutissa. Emme pystyneet käyttämään tuuletintamme Rosewillin RCX-ZAIO-92:ssa asennusteknisistä syistä johtuen.Zalmanin CNPS10X Performa johtaa tuloksissa, kun käytimme vakiotuulettimia. Zalmanin voitto näyttäisi johtuvan paremmasta ilmavirtauksesta. Corsair, Gelid ja Xigmatek saavuttivat samat lämpötilat referenssituulettimilla, vaikka niiden rakenne eroaakin toisistaan paljon.Prosessorin virransyöttöpiirin (VRM) lämpötilaan vaikuttavat eniten ilmavirtaus ja tuulettimen korkeus, sillä mitä matalammalla tuuletin on, sitä suurempi ilmavirta kulkee komponenttien läpi. Rosewillin RCX-ZAIO-92 pärjää testissä yhtä hyvin kuin Zalmanin CNPS10X Performa, jonka tuuletin synnyttää suuremman ilmavirtauksen.

Ajauduimme hienoisiin vaikeuksiin Deepcoolin jäähdyttimen kanssa: emolevymme virransyöttö alkoi tupruttaa pahaenteistä savua, jonka johdosta vaihdoimme emolevyn identtiseen malliin ja laskimme huoneilman lämpötilaa kymmenellä asteella. Kaikki tulokset ovat komponenttien ja huoneilman erotuksia Kaikkien muiden kohdalla käytimme realistisempaa 20 celsius-asteen huonelämpöä.


Aluksi ajattelimme, että Zalmanin jäähdyttimestä löytyisi kaikkein nopein tuuletin, mutta se löytyikin Corsairin A50:stä. Kaavion tulokset ovat esitetty käänteisessä järjestyksessä, koska suurempi kierroslukunopeus tarkoittaa yleensä suurempaa melua.

kommentti 1

Anonymous User

Pseudogrammariksi siirrytte4esse4 ke4y ne4kf6je4e4n niin, ette4 vihtreekin ovat kevyempie4. Minusta on ihanaa, ette4 Savottaan mahtuu kunnolla romua. Mutta viele4 ihanampaa on ajatuksena se, ette4 kun ve4henne4n romua, sinne sopii enemme4n ruokaa ja VIINAA, niin ette4 vaellusta voi venytte4e4 pidemme4ksi. Pienelle4 kikkailulla ja muutamia hankintoja tekeme4lle4 romun me4e4re4 ja paino on melkein puolittunut, eli ruokaa ja he4psnikkie4 saa kilotolkulla enemme4n mukaan. Minua ei ole koskaan haitannut, ette4 rinkka painaa 20kg tai enemme4nkin, mutta kukapa kantaisi turhaa rautaa mukana, jos sen voi korvata esim. pullollisella viinaa tai muutamalla makealla suklaapatukalla?

Kommentoi artikkelia