Kuusi alle 40 dollarin jäähdytintä testissä

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 1 kommentti

Xigmatec Gaia SD1283Xigmatekin Gaia-jäähdyttimen merkillepantavin seikka on se, että yhtiö on mahduttanut kaikki sen aiemmat parannukset yhteen 30 dollarin hintaiseen tuotteeseen.


Gaian heat pipe –ratkaisu on yksi näkemimmistä kaikkein sulavimmin toteutettu, mikä varmasti vähentää latenttilämpöä. Emme mittaa testeissämme latenttilämmön määrää, vaan painotamme prosessorin lämpötilaa.


Jäähdyttimen rivaston muotoilulla on pyritty ohjaamaan ilmavirta kohti keskustaa ja estämään painehäviöt reunojen osittaisella sulkemisella. Vastaavanlaista ratkaisua käytettiin Gelidin jäähdyttimessä, mutta Xigmatekin jäähdyttimessä tuuletin on mahdollista asentaa sekä etu- että takapuolelle.


Jäähdyttimen mukana toimitettava tukilevy sopii niin AMD- kuin Intel-kannoillekin. Xigmatekin pakkauksen mukana toimitetaan kumisia kiinnikkeitä kahta tuuletinta varten, mutta myyntipakkaus sisältää ainoastaan yhden tuulettimen.


Pitkät ruuvit ja korokepalat kiinnittävät yhdessä tukilevyn emolevyyn kiinni. Itse jalustat kiinnitetään jäähdyttimeen pienemmillä ruuveilla. Pakkauksen mukana toimitetaan vielä toiset lyhyet ruuvit, joilla jalustat kiinnitetään tukilevyyn kiinni.

AMD:n prosessoreihin jäähdytin asennetaan samalla tavalla, mutta suorakaiteenmuotoisen jalustan vuoksi se voidaan asentaa vain yhteen suuntaan suhteessa emolevyyn.

kommentti 1

Anonymous User

Pseudogrammariksi siirrytte4esse4 ke4y ne4kf6je4e4n niin, ette4 vihtreekin ovat kevyempie4. Minusta on ihanaa, ette4 Savottaan mahtuu kunnolla romua. Mutta viele4 ihanampaa on ajatuksena se, ette4 kun ve4henne4n romua, sinne sopii enemme4n ruokaa ja VIINAA, niin ette4 vaellusta voi venytte4e4 pidemme4ksi. Pienelle4 kikkailulla ja muutamia hankintoja tekeme4lle4 romun me4e4re4 ja paino on melkein puolittunut, eli ruokaa ja he4psnikkie4 saa kilotolkulla enemme4n mukaan. Minua ei ole koskaan haitannut, ette4 rinkka painaa 20kg tai enemme4nkin, mutta kukapa kantaisi turhaa rautaa mukana, jos sen voi korvata esim. pullollisella viinaa tai muutamalla makealla suklaapatukalla?

Kommentoi artikkelia