Kuusi alle 40 dollarin jäähdytintä testissä

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 1 kommentti

Deepcool Ice Matrix 400


Deepcoolin tuote on muotoilultaan kaikkein edistynein.

Ice Matrix 400:n osat on pinnoitettu joko tinalla tai nikkelillä. Joka tapauksessa pohjalla oleva kupari on helposti nähtävissä. Deepcoolin mukaan jäähdyttimen erittäin tasainen pohja saatu aikaan “mikrokiillotuksen” avulla, vaikka jälki näyttääkin lähinnä tavalliselta hienonnalta.


Ice Matrix 400:n asennuspakkauksen mukana toimitetaan Deepcoolin hiljaiseksi takaama tuuletin, lämpötahnaa, asennuspaikat toiselle tuulettimelle, asennustyökalut ja virtaadapteri. AMD-kannoille ja Intelin LGA 1156- ja LGA 775 –kannoille pakkauksesta löytyy asenuslevyt. LGA 1366 –kannalle löytyy omat suuret muovipäällysteiset korokkeet.Mukana toimitetaan neljä jalustaa, joilla onnistuu niin Intel- kuin AMD-kokoonpanojen asennukset. Mukana toimitetaan myös kuormitusta tasaavat muovilevyt. Jalustimet kiinnitetään itse jäähdyttimeen yhdellä ruuvilla. Jalustimen kaksi jousella varustettua ruuvia kiinnitetään vuorostaan emolevyyn korokeosien kautta.Deepcool on yksi kolmesta valmistajasta, joilta saimme artikkeliin jäähdyttimen, jolla on mahdollista saada aikaan ristivirtaus AMD-kokoonpanoissa. Kaikissa tapauksissa tämä ei onnistu, vaan tietyillä emolevyillä joudutaan tyytymään tavalliseen nousuvirta-asentoon, jossa tuuletin osoittaa ylöspäin. Intelin emolevyissä kiinnityspisteet muodostavat neliön, joten niihin jäähdytin voidaan asentaa missä asennossa tahansa.

kommentti 1

Anonymous User

Pseudogrammariksi siirrytte4esse4 ke4y ne4kf6je4e4n niin, ette4 vihtreekin ovat kevyempie4. Minusta on ihanaa, ette4 Savottaan mahtuu kunnolla romua. Mutta viele4 ihanampaa on ajatuksena se, ette4 kun ve4henne4n romua, sinne sopii enemme4n ruokaa ja VIINAA, niin ette4 vaellusta voi venytte4e4 pidemme4ksi. Pienelle4 kikkailulla ja muutamia hankintoja tekeme4lle4 romun me4e4re4 ja paino on melkein puolittunut, eli ruokaa ja he4psnikkie4 saa kilotolkulla enemme4n mukaan. Minua ei ole koskaan haitannut, ette4 rinkka painaa 20kg tai enemme4nkin, mutta kukapa kantaisi turhaa rautaa mukana, jos sen voi korvata esim. pullollisella viinaa tai muutamalla makealla suklaapatukalla?

Kommentoi artikkelia