Kuusi alle 40 dollarin jäähdytintä testissä

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 1 kommentti

Hinta-arviointiEdullisuutta korostava jäähdytysartikkeli ei olisi mitään ilman hintavertailua. Suurimmat odotukset kohdistuvat Rosewilliin.


Verkkokaupoista RCX-ZAIO-92 –mallia saa 20 dollarilla, mutta hinnasta huolimatta odotimme vähän enemmän jäähdytystehoa ja vähemmän melua. Core i7 –testikoneemme kävi suhteellisen lämpimänä ja äänekkäänä, mutta Rosewillin jäähyä voi hyvällä omallatunnolla ehdottaa Core i3 –ylikellottajille, jotka eivät halua sijoittaa yhtään ylimääräistä jäähdyttimeen. Valitettavasti jäähdyttimen asennustekniikka ei mahdollista ristivirtauksellista asentoa AM3-kokoonpanoissa (suurimmassa osassa).

Xigmatekin Gaia-jäähdytin tulee edullisuusvertailussa toiseksi 30 dollarin verkkokauppahinnallaan. Tuloksiamme selailemalla huomaa, että Xigmatekin jäähdytin oli halvin, joka sai pidettyä ylikellottamamme Core i7-870 –prosessorin lämmöt kunnolla kurissa. Tiedolla ei ehkä ole juurikaan arvoa heille, jotka omistavat vähemmän lämpöä tuottavan kaksiytimellisen prosessorin. Edullisuusvertailun ja meluvertailun kakkossijat sen sijaan pitäisi merkata jo jotakin. Nämä kaksi tulosta tekee Xigmatekin jäähdyttimestä vertailumme voittajan.

Emme voi kuitenkaan palkita Xigmatekia edullisuutensa puolesta, koska se oli vasta toisiksi edullisin tuote. Silti Xigmatekille sopii antaa huomiota, sillä sen se on ansainnut

kommentti 1

Anonymous User

Pseudogrammariksi siirrytte4esse4 ke4y ne4kf6je4e4n niin, ette4 vihtreekin ovat kevyempie4. Minusta on ihanaa, ette4 Savottaan mahtuu kunnolla romua. Mutta viele4 ihanampaa on ajatuksena se, ette4 kun ve4henne4n romua, sinne sopii enemme4n ruokaa ja VIINAA, niin ette4 vaellusta voi venytte4e4 pidemme4ksi. Pienelle4 kikkailulla ja muutamia hankintoja tekeme4lle4 romun me4e4re4 ja paino on melkein puolittunut, eli ruokaa ja he4psnikkie4 saa kilotolkulla enemme4n mukaan. Minua ei ole koskaan haitannut, ette4 rinkka painaa 20kg tai enemme4nkin, mutta kukapa kantaisi turhaa rautaa mukana, jos sen voi korvata esim. pullollisella viinaa tai muutamalla makealla suklaapatukalla?

Kommentoi artikkelia