Kuusi alle 40 dollarin jäähdytintä testissä

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 1 kommentti

Zalman CNPS10X Performa


Zalman tunnetaan paremmin laadustaan kuin edullisuudestaan. Yhtiö yllätti tuomalla teholuokan Performa-jäähdyttimen markkinoille kohtuullisella 35 dollarin hintalapulla.


Zalmanin hienoksi hioma pohja yhdistyy viiteen heat pipe –putkeen, jotka yhdistyvät alumiinirivastoon. Pohjasta löytyy molemmilta puolilta kaksi ruuvipaikkaa, joihin jalustat kiinnitetään.


CNPS10X Performan mukana toimitetaan tukilevyt niin AMD- kuin Intel-kokoonpanoillekin. Paketin neljä klipsua on tarkoitettu tuulettimien (maks. kaksi kappaletta) kiinnittämiseen. Mukana on myös resistorijohto, jolla saadaan tullettimen nopeutta ja sen aiheuttamaa melua pienennettyä.


Jalustojen ja korokeosien kiinnittämisen jälkeen CNPS10X kiinnitetään emolevyyn. Samaa menetelmää käytetään niin Intel- kuin AMD-kokoonpanoissakin.


Zalmanin jäähdytin on mahdollista asentaa AMD-koneisiin niin, että saadaan aikaan ristivirtaus. Ne jotka haluavat kiinnittää jäähdyttimen perinteiseen asentoon, voivat tehdä sen käyttämällä kiinnitysvipuja jalustojen sijaan.

kommentti 1

Anonymous User

Pseudogrammariksi siirrytte4esse4 ke4y ne4kf6je4e4n niin, ette4 vihtreekin ovat kevyempie4. Minusta on ihanaa, ette4 Savottaan mahtuu kunnolla romua. Mutta viele4 ihanampaa on ajatuksena se, ette4 kun ve4henne4n romua, sinne sopii enemme4n ruokaa ja VIINAA, niin ette4 vaellusta voi venytte4e4 pidemme4ksi. Pienelle4 kikkailulla ja muutamia hankintoja tekeme4lle4 romun me4e4re4 ja paino on melkein puolittunut, eli ruokaa ja he4psnikkie4 saa kilotolkulla enemme4n mukaan. Minua ei ole koskaan haitannut, ette4 rinkka painaa 20kg tai enemme4nkin, mutta kukapa kantaisi turhaa rautaa mukana, jos sen voi korvata esim. pullollisella viinaa tai muutamalla makealla suklaapatukalla?

Kommentoi artikkelia