Kuusi alle 40 dollarin jäähdytintä testissä

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 1 kommentti

Corsair Air Series A50


Corsair tunnetaan parhaiten keskusmuisteista ja virtalähteistä, mutta yhtiö on valmistanut jo muutaman vuoden ajan laadukkaita jäähdyttimiä. A50 on erittäin edullinen ottaen huomioon sen suuren jäähdyspinta-alan tuoman potentiaalin.


Corsair käyttää suorakosketuksellista heat pipe –tekniikkaa, joka vähentää latenttilämpöä. Jäähdyttimessä on kuitenkin ainoastaan kolme heat pipe –putkea, mutta toisaalta jokainen niistä on hieman ylisuuria, kun niiden koko verrataan muihin ratkaisuihin.


Pakkauksen mukana toimitetaan yli 2000 kierrosta minuutissa pyörivä 120 millimetrin tuuletin, lämpötahnaa ja kiinnitysosat Intelin ja AMD:n yleisimmille kannoille. Pakkaukseen kuuluu lisäksi tuulettimen pyörimisnopeutta hidastava resistorijohto.


I-kirjaimenmuotoinen pidikelevy kiinnitetään jäähdyttimen pohjaan ruuvien avulla. Tekniikka vähentää vaivaa, jota koituu kun eri komponentteja joutuu pitämään paikoillaan asennuksen aikana.


AMD:n prosessorin omistajien pettymykseksi asennuspakkauksen mukana toimitettava asennusvipu asentuu ainoastaan etu-takaosa-suunnassa. Ristivirtaus on mahdollista saada aikaan ainoastaan Intel-kokoonpanoissa ja joillain harvoilla AMD-emolevyillä.

kommentti 1

Anonymous User

Pseudogrammariksi siirrytte4esse4 ke4y ne4kf6je4e4n niin, ette4 vihtreekin ovat kevyempie4. Minusta on ihanaa, ette4 Savottaan mahtuu kunnolla romua. Mutta viele4 ihanampaa on ajatuksena se, ette4 kun ve4henne4n romua, sinne sopii enemme4n ruokaa ja VIINAA, niin ette4 vaellusta voi venytte4e4 pidemme4ksi. Pienelle4 kikkailulla ja muutamia hankintoja tekeme4lle4 romun me4e4re4 ja paino on melkein puolittunut, eli ruokaa ja he4psnikkie4 saa kilotolkulla enemme4n mukaan. Minua ei ole koskaan haitannut, ette4 rinkka painaa 20kg tai enemme4nkin, mutta kukapa kantaisi turhaa rautaa mukana, jos sen voi korvata esim. pullollisella viinaa tai muutamalla makealla suklaapatukalla?

Kommentoi artikkelia