Kuusi alle 40 dollarin jäähdytintä testissä

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 1 kommentti

Gelid Tranquillo CC-TranQ-01-A


Edullisista ratkaisuistaan tunnettu Gelid osallistuu kisaan 35 dollaria maksavalla tehojäähyllä.


Gelidin jäähyn neljä heat pipe –putkea on päällystetty kuparilla. Syy on lähinnä esteettinen, sillä kuparipinnoitteen avulla vältytään rumalta hapettumiselta. Pohja on sen sijaan täyttä kuparia, eikä sitä olla lämmönsiirrollista syistä haluttu pinoittaa millään. Pohjan pinta on hiottu tasaiseksi, mutta alumiiniripoihin on isketty joukko pieniä kuoppia, joilla on yritetty saada aikaan mahdollisimman suuri jäähdytysala.


Gelidin myyntipakkauksen mukana toimitetaan muoviset tukilevyt LGA 1366-, 1156- ja 775-kannoille. AMD:n prosessorin omistajat saavat kiinnitysvivut. Pakkauksesta löytyy lisäksi 120 millimetrin tuuletin ja sen kiinnitysosat sekä lämpötahnaa.


Jalustat kiinnitetään jäähdyttimeen kukin yhdellä ruuvilla. Intel-kokoonpanoja varten pakkauksesta löytyy neljä jousellista ruuvia. AMD:n omistajien järkytykseksi pakkauksen kiinnitysvivut toimivat vain jäähdyttimen etu- ja takaosiin, joten ei puhettakaan ristivirtauksesta.

kommentti 1

Anonymous User

Pseudogrammariksi siirrytte4esse4 ke4y ne4kf6je4e4n niin, ette4 vihtreekin ovat kevyempie4. Minusta on ihanaa, ette4 Savottaan mahtuu kunnolla romua. Mutta viele4 ihanampaa on ajatuksena se, ette4 kun ve4henne4n romua, sinne sopii enemme4n ruokaa ja VIINAA, niin ette4 vaellusta voi venytte4e4 pidemme4ksi. Pienelle4 kikkailulla ja muutamia hankintoja tekeme4lle4 romun me4e4re4 ja paino on melkein puolittunut, eli ruokaa ja he4psnikkie4 saa kilotolkulla enemme4n mukaan. Minua ei ole koskaan haitannut, ette4 rinkka painaa 20kg tai enemme4nkin, mutta kukapa kantaisi turhaa rautaa mukana, jos sen voi korvata esim. pullollisella viinaa tai muutamalla makealla suklaapatukalla?

Kommentoi artikkelia