Käynti Western Digitalilla: Miten huomisen tallennustila syntyy

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Lautaset pesukoneeseenSuunnittelin kirjoittavani artikkelista perinteisessä muodossa eli siis niin, että lukija ymmärtää mistä koko prosessi lähtee liikkeelle ja mihin se päättyy. Tehtaalla jouduin korjaamaan käsitystäni niin paljon, että suunnitelmani menivät uusiksi, kun tajusin ettei kovalevyjä tehdä lineaarisesti, vaan hommat pyörivät jonkin aikaa aina ympyrää ennen seuraavaa vaihetta. Insinöörien työt alkavat pohjakiekkojen hommaamisesta, mitkä sitten päällystetään, analysoidaan ja testataan. Sitten prosessin säätöjä muunnellaan ja kaikki aloitetaan uudelleen alusta. Samat vaiheet tulevat eteen kovalevyn kirjoitus- ja lukumekanismin valmistuksessa. Koko laitoksessa ei ole varsinaisesti mitään konetta, jonka voidaan sanoa aloittavan koko prosessi ketjun. Tällainen kiertoprosessi on kehityslaitoksissa hyvin tyypillisiä lineaarisen liukuhihnan sijaan.

Nyt olemme jaaritelleet ihan tarpeeksi ja on aika mennä asiaan. Aloitetaan nyt pesukammiosta, jonne lasikiekot tuodaan puhdistettavaksi. Kammiossa varmistutaan ettei lika pääse aiheuttamaan harmia levyjen tuotannossa ja käytössä. Lisäksi tarkistetaan, että kiekkojen pinta on tasainen.

Robottikädet tuovat puhdistettavat kiekot telineelle ja teline ottaa ne vastaan. Teline alkaa vajota syvään ammeeseen, jossa kiekot suihkutetaan puhtaiksi, minkä jälkeen teline nostaa levyt ylös ja antaa ne robotille kuljetettavaksi seuraavaan paikkaan. Lyhyen pätkän puhdistuksesta voit nähdä täältä.

Kommentoi artikkelia