Käynti Western Digitalilla: Miten huomisen tallennustila syntyy

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Kerrosten kuorintaaIdeaalisessa maailmassa magneettirakeet kasvaisivat identtisesti, mutta valitettavasti näin ei reaalimaailmassa käy. Magneettisen aineella pinnoitettaessa aineen rakeet suuntautuvat hieman eri lailla kiinnityspohjaan, millä taas on ratkaiseva rooli rakeiden koon muutoksissa. Rakeet voivat kasvaa kasvaa eri kulmista, muutoksia alempaan hilaranteeseen voi helposti syntyä ja muut vieraat aineet voivat päästä vaikuttamaan lopputulokseen. Aineiden pinnoitusprosessiin tehdyillä muutoksilla on hyvin suuri merkitys rakeiden koon ja yleisesti kristallografian kannalta, mikä samalla tarkoittaa parhaimmillaan efektiivisen tallennustiheyden kasvua.

Lähikuvassa olevasta näyttöparista vasemmanpuoleisesta voi silmin nähdä puutteellisuus (tumma alue) pinnoitteen alla. Keskimmäistä aluetta kutsutaan pehmyt alustaksi, jonka yläpuolella on magneettiset pinnat ja kaikkein korkeimmalla suojakerros.

“Suursuurennoskuvien avulla voidaan saada hyvin perustavanlaatuista tietoa," huomautetaan WD:llä. “Ammuttu elektronisuihku synnyttää röntgensäteilyä kulkiessaan näytteessä. Näiden röntgensäteiden energiat pystytään havaitsemaan ja näin saadaan perustavaa laatua olevaa tietoa jokaisesta kerroksesta. Tiedot saatuamme voimme alkaa miettiä tulisiko jotain ainetta käyttää enemmän kuin toista. Prosessi on myös hyödyllinen virheanalyysin menetelmä."

Kommentoi artikkelia