Käynti Western Digitalilla: Miten huomisen tallennustila syntyy

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

LiitotesteriMinun roolini on yrittää tehdä kierrosta mielenkiintoinen ja hauskaa luettavaa, mutta välillä homma ei ihan luistanut kuin olin suunnitellut. Ylhäällä kuvassa on WD:n korkeuden mittauslaitteisto, jonka tarkoituksena on mitata magneettisen pään lentokorkeus luku- ja kirjoitusprosessin aikana suhteessa kiekkoon. Tämän parempaa kuvaa ei tällä kertaa saatu aikaiseksi. Hieman jää tällä kertaa lukijoiden mielikuvituksen varaan, mutta hyvä näinkin.

Muut esteet olivat enemmän kieleen liittyviä. Oppaanani ollut insinööri yritti selvittää testikoneen toimintaa, kuten alla lukee. Huomaa, että puhumme molemmat samaa kieltä, mutta hän vain Piilaakson aksentilla.

“MicroPhysics Fly Height –testeri mittaa luku- ja kirjoituspään sekä kiekon välistä etäisyyttä. Mittausta varten laitteessa on läpinäkyvä jäljennös magneettisesta levystä , joka pyörii erikoisherkän lukupään alla normaaleja teollisuusstandardeja matalemmalla korkeudella. Koetta ei tarvitse kalibroida muuttuville etäisyyksille, eikä se vaadi polarisoitunutta valoa. Tekniikka voidaan hyödyntää pienellä vaihteluvälillä kiekon pinnan normaalin ympärillä, eikä pisteen paikan mittauksen tarkkuus heikkene, sillä heijastus voi tapahtua normaalin ulkopuolella."
Ja niin edelleen...

Kommentoi artikkelia