AMD A8-3850: Llano ja Lynx-alusta

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

TehonkulutusA8-3850:n TDP-arvo on 100 W. Vastaavasti Phenom II X4 965 on 125 W piiri, ja Core i3-2105 65 W. 890 GX lisää myös 25 W Phenom-alustan kokonaiskulutukseen.Ei ole yllättävää siis, että Phenom II X4 –kokoonpano käyttää eniten tehoa PCMark 7 –testissä. Mielenkiintoisempaa on, että Llano-pohjainen APU valmistuu testistä nopeammin kuin Core i3 (vaikka Futuremark antaa Intelille paremman tuloksen), ja käyttää keskimäärin noin 4 W enemmän tehoa. TDP-arvot ovat lähinnä suuntaa antavia tehonkulutuksen kannalta, ja eri valmistajat eivät käytä samaa tapaa niiden mittauksessa.Kun kartoitamme koko ajon, saamme tämän hyvin selvän graafin.

Selvintä lienee, että Phenom II X4 ja sen Radeon HD 4290 rullaavat testiä selvästi pitempään, joka johtuu sen heikosta 3D-komponentista.

Tämän lisäksi on selvää, että Dual Graphics käyttää eniten tehoa. Ja vaikka vaikuttaisi siltä, että Phenom II olisi toisiksi pahin tehosyöppö, Core i3 ja erillispiiri ottaa tämän kyseenalaisen kunnian.

On kuitenkin hienoa nähdä kuinka matalalle A8-3850 ja Core i3-2105 tippuvat idle-tilassa.

kommentti 1

Anonymous User

Olisko tällasta mahdollista saada uudesta lisäosasta Mists of Pandaria? Myyjä liikkeessä väitti, että pitäisi toimia mainiosti, jos ei ihan täydellisiä grafiikoita halua. Itsellä kuitenkin fps-ongelmia, jopa fair asetuksilla.

Kommentoi artikkelia