AMD A8-3850: Llano ja Lynx-alusta

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

Testitulokset: tuottavuus





Hyvin säikeistetty kuorma suosii AMD:n neljää ydintä Intelin kahden ytimen Hyper-Threading-ratkaisun sijaan, vaikkakin A8-3850 ja Core i3 ovat melkein tasoissa. Phenom II X4 on nopein, mutta tässä hintaluokassa se tarkoittaa graafisen suorituskyvyn uhraamista.



Kevyesti säikeistetty kuorma rankaiseen matalataajuista neliydinsuoritinta. Intelin Core i3 kiitää voittoon huolimatta sen 3,1 GHz taajuudesta. 3,4 GHz Phenom II ei yksinkertaisesti pysty tekemään yhtä paljon töitä syklin aikana.



Sama ongelma vaivaa WinZip 14:a, joka ei ole säikeistetty. Tällä kertaa Phenom II X4 on kuitenkin lähempänä Core i3:a, vaikka A8-3850 jääkin jälkeen.



WinRAR on selvästi paremmin optimoitu säikeistykselle. Intel on siitä huolimatta paras.



Lopulta näemme kuinka neljä ydintä voittaa kaksi Hyper-Threading-ydintä. AMD:n Phenom II X4 voittaa 7-Zip-testin A8-3850:n ollessa toinen.



Muistikaista vaikuttaa eniten graafisissa sovelluksissa. WinRAR hyötyy vain parilla sekunnilla nopeamman muistin käytöstä, eikä se riitä kuromaan eroa umpeen.

kommentti 1

Anonymous User

Olisko tällasta mahdollista saada uudesta lisäosasta Mists of Pandaria? Myyjä liikkeessä väitti, että pitäisi toimia mainiosti, jos ei ihan täydellisiä grafiikoita halua. Itsellä kuitenkin fps-ongelmia, jopa fair asetuksilla.

Kommentoi artikkelia