AMD A8-3850: Llano ja Lynx-alusta

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

Testitulokset: Sandra 2011

SiSoftware Sandra 2011 on edellisiä testejä yksityiskohtaisempi suorituskyvyn mittauksessaan. Aritmetiikkatesti testaa puhtaasti kokonaisluku- ja liukulukusuorituskykyä. Dhrystone kokonaislukutesti on säikeistetty, 64-bittinen ja tukee jopa 64 ydintä. Tuloksena on miljoonia käskyjä per sekunti. Sama pätee Whetstone-testiin, joka raportoi tuloksensa miljoonina liukulukuoperaatioina sekunnissa.

Denebin neliydinarkkitehtuuri tuo pöytään parhaat liukulukutulokset, ja Intelin kaksiytiminen Sandy Bridge on paras kokonaisluvuissa. Pienemmällä kellotaajuudella varustettu A8-3850 jää jälkeen molemmissa testeissä.Ero ALU- ja FPU-suorituskyvyssä korostuu Multimedia-testissä. AMD:n suorittimet ovat vahvoilla liukulukusuorituskyvyssä. Kun siirrymme simuloimaan liukulukudataa kokonaisluvuilla, Intelin Sandy Bridge –arkkitehtuuri ottaa selvän johdon.Normaalisti Intel dominoisi tätä testiä, mutta koska Intel on päättänyt poistaa AES-tuen halpasuorittimistaan, Core i3-2105 jää viimeiselle sijalle neliytimisten Phenomien viedessä voiton raa’alla laskentatehollaan.Ei ole yllätys nähdä Intelin kaksikanavainen DDR3-1333 muistikaista johdossa. Samoilla ajoituksilla ja kellotaajuuksilla Llano kuitenkin voittaa Denebin. Kuten olemme jo nähneet, muistikaista on erittäin tärkeä A8-3850:n graafisen suorituskyvyn osalta.Käyttämällä OpenCL:ä voimme testate kryptografiapotentiaalia integroidulla näytönohjaimella. Llano dominoi testiä AES- ja SHA-algoritmeillä.

kommentti 1

Anonymous User

Olisko tällasta mahdollista saada uudesta lisäosasta Mists of Pandaria? Myyjä liikkeessä väitti, että pitäisi toimia mainiosti, jos ei ihan täydellisiä grafiikoita halua. Itsellä kuitenkin fps-ongelmia, jopa fair asetuksilla.

Kommentoi artikkelia