AMD A8-3850: Llano ja Lynx-alusta

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

Testitulokset: Medianpakkaus

Tämän testin tulos on helppo ennustaa etukäteen. iTunes on yksinkertainen yhden säikeen sovellus, joka käyttäytyy kuin WinZip ja Lame. Sandy Bridgen IPC-kehitys kääntyy sen eduksi, neljän ytimen ollessa hyödyttömiä.MainConcept on sen sijaan täysin eri tarina. Hyvin säikeistetty sovellus tarkoittaa AMD:n suoritinten johtoasemaa.Sama pätee HandBrakeen. Ylipäätään suurin osa media-sovelluksista turvautuvat useampaan ytimeen kellotaajuuden sijaan.Pakkaa on kuitenkin hyvä sekoittaa välillä. MainConcept ja HandBrake ovat molemmat rajoittuneita ohjelmistopohjaiseen pakkaukseen. Intel ja AMD kuiteknin tukevat omia rautapohjaisia transkoodausratkaisujaan. Core i3:ssa tämän tekee Quick Sync, ja AMD:llä UVD 3.

Quick Syncin käytöstä on kuitenkin tullut jonkin verran negatiivista palautetta. Käytännössä aina kun käytät rautapohjaista pakkausta, tuloksena on heikompi kuvanlaatu. Jos kuvanlaatu on tärkeintä, lienee parempi pysyä ohjelmistopohjaisessa pakkauksessa. CyberLink MediaEspresso 6.5 tarjoaa ohjelmistopohjaisen pakkauksen lisäksi myös Quick Synciä ja AMD:n rautapohjaista pakkausta. Rautapohjaisista ratkaisuista vain Quick Sync on käytännössä vaivan arvoinen. Ero Llanon ja ohjelmistopohjaisen pakkauksen välillä on niin pieni ettei se juuri kannata.

Nopeammat erilliskortit saattaisivat toimia paremmin, mutta integroitu moottori ei pysty samaan kuin Intelin varta vasten kehitetty toteutus.

kommentti 1

Anonymous User

Olisko tällasta mahdollista saada uudesta lisäosasta Mists of Pandaria? Myyjä liikkeessä väitti, että pitäisi toimia mainiosti, jos ei ihan täydellisiä grafiikoita halua. Itsellä kuitenkin fps-ongelmia, jopa fair asetuksilla.

Kommentoi artikkelia