Tom'sin Linux-opas: toimisto-ohjelmat

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Tom's Linux-opas: toimisto-ohjelmatJohdanto


Tervetoloa kolmanteen ohjelmistoja käsittelevään Tom's Linux-oppaaseen. Tällä kertaa valaisemme toimistosovelluksia. Tämä artikkeli on myös osa jatkuvaa Linux-oppaiden sarjaa Windows-käyttäjille. Jos olet siis halunnut kostuttaa jalkasi Linuxissa, nämä oppaat on suunniteltu esittelemään ohjelmistoja ja sovelluksia, jotka korvaavat yleisimpiä ja suosituimpia Windows-puolen sovelluksia.

Tässä osassa käymme läpi kaikki tuottavuussovellukset, joita tulet tarvitsemaan olennaisissa työtehtävissä. Tämä tarkoittaa siis toimisto-ohjelmistoja, tekstinkäsittelijöitä, taulukko-ohjelmia, esitysohjelmisoja, tietokantasovelluksia, julkaisuohjelmistoja, projektinhallintaa, talousohjelmistoja ja monia muita. Tietysti haluaisit meidän käyvän läpi myös pelaamista. Mutta ennen kuin useimmat tekevät oman hyppynsä Windowsista Linuxiin, nämä välttämättömät ohjelmistot täytyy olla valmiina. Aikaa pelaamiselle löytyy kyllä myöhemminkin.

Boottaa siis suosikki Linux-distrosi (distribuutio/jakelu), virtuaalikone tai Live CD. Tai käytä Windosia. Osa näistä sovelluksista löytyy usealle eri alustalle, joten voit pysyä vanhassa tutussa (jopa Macilla) ja silti oppia paljon näistä ilmaisista sovelluksista.
Selaile vapaasti ja hyödynnä linkkejä noutaaksesi haluamiasi sovelluksia omalle koneellesi.

Kommentoi artikkelia