Tom's, Moorestown ja Centrinon luoja

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Moorestown huomennaTH: Mikä on seuraava askel? Tarkoitan, kuvailemasi mukaan vaikuttaa siltä, että olemme "valmiita" suorituskyvyn ja virrankulutuksen suhteen. Mitä teemme siis seuraavaksi?

TT: Kämmenlaitteilla on kaksi asiaa, jotka tulevat aina olemaan olennaisia. Ensinnäkin se, kuinka pieneksi voit tehdä laitteen. Voimmeko tehdä siitä pienemmän kuin iPhone? Toinen asia on teho, ja kuinka tehokkaan laitteen voimme tehdä. Akkujen kapasiteetti kasvaa noin 7-10%—10% on oikeastaan rajoilla, joten oikeasti 7%—vuosittain tiheyden osalta. Osa suuremmista puhelimista käyttää 1000 mAh akkujen sijasta 1500 mAh akkuja. Joten paine pieneen virrankulutukseen tulee aina olemaan olemassa. On myös kolmas haaste: kuinka voimme jatkaa edistyneemmän toiminnallisuuden lisäämistä tämän luokan laitteissa? Pyrimme etenemään kaikilla kolmella osa-alueella niin nopeasti kuin mahdollista.TH: Olemme jo profiloineet kuinka Atom on kehittynyt ensimmäisestä ilmestymisestään Linfieldiin. Miten näet evoluution jatkuvan tulevaisuudessa?

TT: Tulemme tietysti jatkamaan arkkitehtuuria. Tahdomme todella nostaa CPU-suorituskykyä korkeammalle, mutta suurempi suorituskyky pienemmällä virrankulutuksella on luultavasti suurin asia johon tulemme keskittymään. Mutta muista myös kaksinkertainen suorituskyvyn nousu kaavioissamme, ja ominaisuudet kuten Full HD videonauhoitus ja kaksoiskamera. Jos katsot näitä trendejä, tulee olemaan todella tärkeää varmistaa, että ne jatkuvat.

TH: Grafiikasta puheen ollen, Intel ei selvästikään ole vielä saanut kuuluisuutta tehokkaissa näytönohjaimissa. Nyt kun olemme yhtäkkiä puhumassa tehokkaasta grafiikasta ja videosta Intelin integroidulla piirillä, jotain mikä on enimmäkseen naurunaihe työpöytäpuolella. Voitko siis selittää meille kuinka Intel aikoo kehittää graafista suorituskykyä ja kiihdytystä?TT: Olemme lisänneet graafiikkaominaisuuksia, kuten vertex ja floating point, sekä kasvatteneet renderöintisuorituskykyä. Mutta oikeastaan tätä on tarkasteltava järjestelmätason suorituskyvyn näkökulmasta. Avainasia on se, onko grafiikkakiihdyttimelle tarjolla tarpeeksi kaistaa. Koska jos kaistaa ei ole tarpeeksi, laite tukehtuu kun kaistalle on tarvetta. Järjestelmän suoritustehon balansointi on siis olennaisinta. Tarkastele muistijärjestelmää ja sen sisäistä suunnittelua. Olemme käyttäneet paljon energiaa varmistaaksemme, että meillä on tehokas kaista, ei pelkästään prosessorille, vaan myös grafiikkakiihdyttimelle. Valitettavasti en voi mennä tarkempiin yksityiskohtiin tässä kohtaa.

TH: Jos nämä ovat huomisen tietokoneita...noh, olemme huomaneet miniläppäreiden alkaneen kannibalisoida kannettavia. Minun täytyy uskoa, että nämä ultramobiilit laitteet, jos ne ovat niin PC:n kaltaisia kuin sanot, tulevat viemään kohtalaisen kokoisen palasen kakkua nykyisiltä mobiililaitteilta—halvempaan hintaan. Tuleeko tämä olemaan ongelma vai uskotteko, että volyymi tulee hyvittämään menetetyn osuuden?TT: Jos näin tulisi käymään, kyllä, se olisi ongelma. Mutta näin ei tule käymään. Miniläppärit eivät ole kannibalisoineet kannettavia. Ne ovat lisänneet kasvuamme molemmissa päissä. Jos puhutaan puhelimista, emme ole vielä siellä. Moorestownill ja Medfieldillä ja niiden jälkeen tarkoitus on olla merkittävä tekijä, koska nämä laitteet tulevat alueelle, jossa Intel on vahva. En siis usko kysymyksesi pohjustukseen. Tulemme vain kasvamaan.

* Huom.: Ilmeisesti aiemmat myyntianalyysit ovat avoimia eri tulkinnoille. Katso http://www.reuters.com/article/idINB97620320090527?rpc=44.

Kommentoi artikkelia