Tom's, Moorestown ja Centrinon luoja

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

KilpailustaTH: Vaikuttaa siltä, että Intel yrittää saavuttaa ARMia. Onko Intel jo samalla tasolla? Vai kestääkö siinä vielä yksi sukupolvi? Joka tapauksessa, mikä on teknologinen pohja mielipiteellesi?

TT: Virrankulutuksen osalta, jos tarkastelemme viittä parasta älypuhelinta ja vertaamme niiden valmiustilaa, videontoistoa ja puheaikaa samankokoisilla akuilla, olemme samalla tasolla. Audiopuolella näytämme oikeastaan jo yhdessä sukupolvessa kuinka olemme parempia kuin paras tarjolla oleva ARM-toteutus. Voit kuvitella miten tulokset kehittyvät kun saavutamme seuraavan sukupolven, Medfieldin, jos pystymme jatkamaan yhtä dramaattisia kehitysaskelia kuin ensimmäisessä älypuhelintuotteessamme. Virrankulutuksen osalta siis voisin sanoa, että olemme kilpailukykyisiä. Emme ole parempia, mutta olemme kilpailukykyisiä. Suorituskyvyn osalta, prosessoinnin, videotoiston, grafiikan, webbisivujen latauksen jne. osalta olemme ainakin 2x parempia kaikessa.

Integraation osalta ARMilla on vähemmän piirejä kuin meillä, eikö? Meillä on kaksi piiriä. Qualcomm Snapdragon, siinä on yksi piiri. Mutta sillä ei ole merkitystä, koska kuluttajana kun menen ostamaan älypuhelinta, en piittaa siitä kuinka monta piiriä sen sisällä on. Katson kuinka ohut puhelin on ja kuinka kauan sen akku kestää.

Aava Mobilen kehittämä prototyyppi on ohuempi ja kevyempi kuin BlackBerry Bold. Kun pystymme tarjoamaan niin pieniä älypuhelimia, piirien määrä ei ole keskeistä. Ja muuten, meidän hintarakenteemme on aika hemmetin hyvä prossessietumme takia. Näin siis arvioisin, että olemme kilpailukykyisiä integraatiossa ja hinnassa, kilpailukykyisiä virrankulutuksessa, ja meidän etumme on suorituskyvyssä. Ja ilmiselvää lienee x86-tuki ja sen tuomat edut ohjelmistopuolella.Itse asiassa on vähättelyä sanoa vain 2x, sillä jos vertailet vierekkäin, katso esimerkiksi Googlea tai iPhonea ja kuinka nopeasti ne näyttävät verkkosivuja. Katso kuinka nopeasti me näytämme. Katso kuinka rikasta sisältöä ne tarjoavat, kuten kaikki Flash-sisältö. Meidän graafinen suorituskykymme on testeissä lyömätöntä. Tähän mennessä usko, että olet ensi kädeltä todistanut, että olemme huomattavasti nopeampi kuin yksikään toinen tällä hetkellä markkinoilla oleva laite.

TH: [nauraa] Kilpailijat eivät välttämättä ole aivan samaa mieltä tulevasta valloituksestanne.

TT: Ei, mutta liikkeellä on paljon FUDia. Kilpailijamme vertailevat omia tabletti SKU:ta meidän älypuhelin SKU:n ja vertaavat omia miniläppäri SKU:ta meidän puhelin SKU:n. Näin he voivat väittää suorituskyvyn olevan parempi tai virrankulutuksen pienempi. Jos teet läksysi, huomat, että he vertaavat kahta eri asiaa keskenään.Ennen kuin julkaisimme Moorestownin ja kerroimme siitä yleisölle, yleinen mielipide oli se, ettemme pystyisi tarpeeksi pieneen virrankulutukseen, eikö? Olemme nyt murtaneet tämän myytin. Olet nähnyt absoluuttisia tuloksia, eivätkä ne valehtele. Jos voimme saavuttaa 21mW valmiustilassa, sillä saamme jo yli 10 päivää akkukestoa. Työ on tehty. Jos voimme soittaa 48 tuntia musiikkia—enkä tiedä kuinka moni meistä oikeasti haluaa kuunnella yli 48 musiikkia jatkuvasti, mutta silti—työ on tehty. Jos voimme toistaa videota viisi tuntia käyttämällä samaa akkua kuin Blackberry Bold, olemme siinä missä pitääkin. Onko oletus Moorestownin korkeasta virrankulutuksesta vielä olemassa? Kyllä...koska emme ole jakaneet dataa ennen kuin nyt.

Kommentoi artikkelia