Tom's, Moorestown ja Centrinon luoja

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Luominen vastaan kuluttaminenTH: Muutama vuosi sitten siirtyminen NetBurst-arkkitehtuurista Coreen oli kohtalaisen radikaali virrankulutuksen osalta ja mahdollisti Intelin nykyisen suosion valtavirrassa. Nyt olemme todistamassa samankaltaista kehityshyppyä siirtyessä Moorestowniin. Ovatko nämä kaksi perhettä valmiita elämään harmonisesti rinnakkain, vai onko Moorestownin vaikutus niin merkittävä, että se saattaisi johtaa Core-perheen kannibalisointiin?

TT: Minä itse asiassa kehitin ensimmäisen Centrino-alustan, joten minulla on hieman näkemystä tässä asiassa. Nämä ovat kaksi erilaista alustaa, ja toistaiseksi näin tulee myös olemaan tulevaisuudessa. Molemmilla on oma ympäristönsä, jossa on omat lämpökuormat. Kannettavan lämpökuorman rajat ovat paljon suuremmat, mahdollistaen paremman suorituskyvyn. Se on siis aivan eri luokan laite. Mobiililaitteiden tapauksessa ainakin alkuun tuotteet tulevat olemaan kulutustuotteita, eli niillä siis kulutetaan sisältöä enemmän kuin luodaan. Alusta on myös rajoitetumpi lämpökuorman osalta. Eli käytännössä pyrimme tarjoamaan mahdollisimman hyvää suorituskykyä pysyen samalla lämpörajojen sisällä tarjotaksemme tarvittava toiminnallisuus. Puhelimessa se tarkoittaa 1,5-2 wattia. Siinä on alustan lämpökuorman raja. Centrino-alustalla viime sukupolvi ylti aina 35W saakka. Joten meillä on siis hyvin erillaiset mahdollisuudet näissä kahdessa laitekategoriassa.Jossain vaiheessa kun tarjolla on korkean tason säikeistystä ja paljon säikeistettyjä sovelluksia tarjolla, saatat nähdä kuinka neliydin voi toimia hyvin yhdellä alustalla ja yksi- tai kaksiytiminen toisella. On vaikeaa sanoa kuinka tulee käymään. Tähän mennessä olemme vielä uskoneet, että yhden säikeen suorituskyky on olennaisinta ja tärkeintä molemmissa laitekategorioissa. Tahdome varmistaa, että tarjoamme korkeinta suorituskykyä yhdellä säikeellä, ja se tarkoittaa sitä, että eroja tulee syntymään laitteiden suorituskyvyn välillä.

TH: Pidin siitä kuinka erottelit luomisen ja kuluttamisen ja miten se vaikuttaa näiden alustojen differoimiseen. Olenko oikeassa ymmärtäessäni sen näin?

TT: Kyllä. Jossain vaiheessa pienikin laite tulee kyllä luomaan jotain. Kuten olet varmaan nähnytkin, iPhonen kaltainen laite pystyy jo tekemään monia luovia asioita. Meidän pitäisi pystyä vielä parempaan tässä laitekategoriassa. Ja kun mahdollisuudet lisääntyvät, laitteista tulee täysimittaisia tietokoneita, mutta ne ovat edelleen rajoitettuja lämpökuorman osalta.

Kommentoi artikkelia