Tom's, Moorestown ja Centrinon luoja

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Tapaa Intelin Ultramobiilimestari


Vaikka onkin hauskaa vitsailla erään nimeltämainitsemattoman pelin pyörimiskyvystä alustalla, Moorestown on heittänyt suorituskykyhaasteen muille ultrakannettavien valmistajille. Ennen Centrinoa meillä oli vähävirtaisia kannettavia ja langaton verkko. Centrinon kanssa meillä oli yhtäkkiä yhtenäistynyt visio, joka nopeutti kehitystä tässä markkinasegmentissä hurjasti—asiakkaidemme onneksi. Vaikka Intel ei ole (vielä) tehnyt kovaa brändäyskampanjaa kännyköissä ja tableteissa, teknologinen pohja tällaiselle brändätylle alustalle on kuitenkin valmis. Näiden laitteiden toiminnallisuus tulee kasvamaan selvästi.

Shreekant (Ticky) Thakkar astui Intelin palvelukseen vuonna 1993 "P6 Multiprosessor architect" -nimikkeellä. Intelillä hänet tunnetaan Centrinon "isänä" ja ehkäpä Moorestownin johtavana auktoriteettinä. Virallisesti hän on Intel Fellow ja UMG (Ultra Mobile Group) Platform Architecture for the Intel Architecture Groupin teknologiajohtaja. Jos maailmasta löytyy henkilö, joka pystyy vastaamaan syväluotaaviin kysymyksiin Moorestownista ja tulevaisuuden kämmentietokoneista, se henkilö lienee Ticky. Intel salli meille tunnin aikaa keskustella tämän ultramobiiliuden mestarin kanssa onkiaksemme vastauksia meitä painaviin kysymyksiin.

Tom's Hardware: Aloitetaan eksistentiaalisesti. Miksi me olemme täällä tänään? Mikä on Moorestownin tarkoitus?

Ticky Thakkar: Visiomme oli selvittää kuinka voisimme laittaa tietokoneen matkapuhelimeen, jos haluat sitä niin kutsua—ja näin myös teimme. Käytännössä olemme saaneet puristettua tietokoneen kännykkään. Miksi teimme tämän? Meillä on haaveena puhelin, jossa on riittävä prosessointiteho toteuttamaan oikean Internetin käytön samaan tapan kuin PC:llä. PC:n kaltainen toiminnallisuus pitäisi olla mahdollista myös pienillä laitteilla. Tahdomme hyödyntää PC:n ohjelmistoja ja sen suorituskykyä, kuten esimerkiksi ladata oikean webbisivun alle kuudesta kahdeksaan sekuntia. Tätä käyttäjät odottavat laitteeltaan. Flash-sisällön toistamista samaan tapaan kuin PC:llä ilman, että sinun tarvitsee mennä erillisille sivulle saadaksesi mobiiliversion. Tahdomme tarjota kokemuksen ilman kompromissejä tämänkaltaisessa laitteessa.

Kommentoi artikkelia