Tom's, Moorestown ja Centrinon luoja

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Liitettävyys ja tietoturvaTH: Toiminnallisuus voi olla PC:n kaltainen, mutta liitettävyys tuskin.

TT: Siirtyessä PC:ltä kämmenlaitteisiin emme tarvitse osaa PC:n I/O-liitännöistä. Hankkiuduimme eroon PCI Expressistä ja sisällytimme sen sijaan I/O-liitännät jotka sopivat paremmin kämmentietokoneen tarpeisiin. Kuten MIPI I/O. MIPI on kämmenlaitteiden I/O-järjestelmä. Antaaksemme sinulle paremman käsityksen, LVDS ja MIPI-rajapinnat eroavat jo virrankulutuksessa 120 mW. Tämänkaltaiset muutokset sallivat pienemmän virrankulutuksen.TH: Minun täytyy uskoa, että alustan täytyy tukea myös perinteisiä oheislaitteita, esimerkiksi jos haluan ulkoista tallennustilaa. Kuinka tämä käsitellään laitteessa?

TT: Tällä hetkellä sisäistä tallennustilaa varten meillä on kaksi 80 MB/s siirtokanavaa. Tämä on kohtuullisen nopeaa jos pitää mielessä, että pienemmät kannettavien levyasemat toimivat 50 MB/s, joten suorituskyky tulee olevaan kohtuullisen hyvä. Jos taas tahdot lisätä tallennustilaa myöhemmin kun yritätä muuttaa puhelintasi tietokoneeksi, tulet käyttämään USB-liitäntää. Se tulee olemaan ensisijainen liitäntäportti. Myös microSD ja tavallsia SD-kortteja voidaan lisätä.TH: Onko USB jo 3.0?

TT: Ei, vaan 2.0, mutta tavallaan "2.0+". Tämänhetkisissä PC-laitteissa ei ole linkin virranhallintaa USB:lla. Tässä sukupolvessa olemme lisänneet virranhallintatoiminnallisuuden, joten se on lisättyä toiminnallisuutta. Myös USB on the Go on tuettu, joten se pystyy toimimaan asiakaskoneena tai isäntäkoneena.

TH: Jos prosessiteknologiaa ei oteta lukuun, kuinka Intel pystyi pienentämään alustan kokoa niin paljon?

TT: Kutistimme alustan puoleen entisestä keräämällä jellybean-komponentteja, joita alustalta normaalisti löytyy ja integroimme niitä Langwelliin, I/O-hubiin. Osan integroimme signaaliprosessoriin, Briertowniin. Näin voimme aktivoida ja deaktivoida laitteen paljon nopeammin kuin mitä olisi muuten mahdollista.TH: Tukeeko Moorestown uusia AES-käskyjä?

TT: Meillän kokonaan erillinen tietoturvakiihdytin. Mietipä tätä. Et voi laittaa tarkistajaa tarkistamaan itseään. Esimerkiksi kun laite on käynnistymässä tietoturvamoottori tarkistaa firmwaren ja varmistaa firmwaren allekirjoituksen oikeellisuuden samalla kun päämoottori odottelee lupaa jatkaa. Vasta kun tietoturvajärjestelmä siunaa jatkoluvan järjestelmä voi jatkaa käynnistymistä. Toisekseen jos haluat esimerkiksi suorittaa cryptografisen operaation ilman, että ohjelmistolla on mahdollisuutta koskea siihen, voimme tehdä sen tällä moottorilla ilman, että ulkopuoliset voivat koskea siihen ja selvittää, mitä sen sisällä tapahtuu. Se on erillinen moottori, erillään Intelin arkkitehtuurista. Jos taas haluat puhua käskyistä joita lisääme suurempiin ytimiimme, kyllä, ne tullaan lisäämään, mutta lähinnä yhteensopivuussyistä.

Kommentoi artikkelia