Tom's, Moorestown ja Centrinon luoja

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Puhelin tietokoneenaTH: Olen äskettäin siirtynyt Blackberrystä Androidiin, ja olen huomannut kännyköiden tulevan entistä riippuvaisemmiksi pilvipohjaisista palveluista paikallisen prosessoinnin ja tallennuksen sijaan. Jos tästä tulee trendi, emmekö tarvitsisi myös ultrakannettavia, joilla pystyy luomaan? Eikö kaikki työ voitaisi tehdä ja varastoida pilvessä?

TT: Pilviteknologia on tärkeää, mutta uskomme, että jopa kannettavalla laitteella voidaan tehdä paljon enemmän kuin mitä on mahdollista pilvessä. Ethän kuitenkaan halua aina olla riippuvainen pilvestä? Yhteyttä ei ole kaikkialla, tai esimerkiksi ulkomailla ollessa se on erittäin kallista. Meidän näkökantamme on se, että tahdot tehdä mahdollisimman paljon paikallisesti, ja vasta sen jälkeen käyttää pilveä. Verkkoyhteys on olennaista tällaisille laitteille, mutta et kuitenkaan voi luottaa sen aina tekevän työn puolestasi.TH: Yleinen trendi Intelillä ja koko CPU-alalla on innovointi, ja niiden innovaatioiden julkaisu lippulaivamalleihin, joista ne pikku hiljaa valuvat alempiin segmentteihin. Mutta Moorestownin tapauksessa suunta on päinvastainen. Tällä kertaa innovaatio alkaa pohjalta, halvoista, pienistä kämmenlaitteista ja siirtyy hiljalleen ylemmäs, kuten jo näimme Oak Trailin julkistuksessa tableteille ja miniläppäreille. Mitä tämä kertoo teknologiatrendeistä ja Intelin tulevaisuuden piirisuunnittelusta?

TT: Kyseessä on hyvä huomio. Uskomme, että osa teknologioista, joita nyt kehitämme tulee valumaan ylempiin segmentteihin. Monet teknologiat, joita kehitämme täällä sopivat myös muihin sovelluksiin, mukaanlukien tulevaisuuden työpöytä- ja palvelinpiirit. Moorestown on suunniteltu älypuhelimille, mutta se skaalautuu tableteille sen arkkitehtuuriin suorituskyky/virrankulutus -suhteen ansiosta.Osa teknologioista joihin viittasin tulee siirtymään core-suuntaan. Mutta osa näistä teknologioista tulee skaalautumaan erilaisiin virrankulutuksiin. Tabletit ovat selvä esimerkki tästä. Olemme näyttäneet 1,5GHz piiri puhelimessa, mutta 1,9GHz laite sopii tablettiin, koska voimme hyödyntää suureempaa mahdollista lämpökuormaa tablettiluokan laitteissa ja käyttää tehokkaampia osia niissä.

Kommentoi artikkelia