Testissä kahdeksan 5.1- ja 7.1-kanavaista kuulokemikrofonia pelikäyttöön

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Thermaltake eSports Shock One


Myös Thermaltake on yhtiö, joka on tunnettu paremmin muista lisälaitteistaan ja komponenteistaan kuten koteloista ja virtalähteistä, mutta nyt Thermaltake yrittää laajentua audiolaitteisiin. Testattavaksi saapui yhtiön Shock One -kuulokemikrofoniyhdistelmä.



Yhdistelmä on hinnoiteltu 93 dollariin ja vertailtuna muihin alle 100 dollarin kuulokkeisiin kuten Arctivin P531:n ja Creativen Tactic 3D Siriukseen se vaikuttaa erittäin hyvältä. Se sisältää koreilevia yksityiskohtia kuten valaistut logot ja yksityiskohdat kuulokeosassa. Muotoilu on huomattavasti kulmikkaampaa kuin muilla testin osallistujilla, mikä on itse asiassa ihan piristävä poikkeus massasta. Kuulokkeet ovat testin kevyimmästä päästä 334 gramman painolla. Puristus on silti hieman liian tiukka pidempiä aikoja käytettäessä, vaikka lyhyemmissä sessioissa kuulokkeet ovatkin mukavat.



Mikrofonin voi siirtää kauemmaksi suun edestä kuten muissakin testin malleissa. Mikrofonin äänenlaatu on erittäin kirkas ja yläpainotteinen ala- ja keskiäänien jäädessä kohtalalaisen vähälle. Myös taustakohina on erittäin kuuluvaa ja mikrofoni on selvästi testin heikoimmasta päästä.



Kuten muissakin virtuaalista tilaääntä tarjoavissa kuulokkeissa molemmista kupeista löytyy yksi 40 mm kaiutinelementti, jonka kerrotaan toistavan ääniä 20 Hz:stä 20 kHz:n. Kuulokkeissa käytetään DTS Surround Sensation -tekniikkaa, jonka pitäisi puheäänen kuuluvuutta, laajentaa äänikuvaa, luoda virtuaalinen keskikanava (jonka puute vaivaa yleisesti kuulokkeita) sekä parantaa bassotoistoa.



Johtoon liitetty kaukosäädin on laadukasta tekoa ja yksinkertainen käyttää. Se myös sisältää klipsin vaatteisiin kiinnitystä varten. Kontrolleista on tarjolla äänenvoimakkuus ja mykistys sekä kuulokkeille että mikrofonille, kytkin valojen ohjaukseen sekä lukko, jolla voidaan estää asetusten muuttaminen vahingossa. Erityisesti lukko on hyvä idea.



Shock One toimii vain USB-liitännän avulla eikä se tarjoa mahdollisuuttaa analogiseen liitäntään.



Kuulokkeiden ohjauspaneelista löytyy asetukset ympäristön säätämiseen, ekvalisaattori, mikrofonin ja kuulokkeiden tason säädin, DTS Surround Sensation -ominaisuuden kytkin, ajastin sekä valojen indikaattori. DTS Surround Sensation -kytkimellä voidaan muuntaa kaksikanavainen audio virtuaaliseksi tilaääneksi ja se myös kuulostaa erittäin hyvältä.

Testien aikana kohtasimme yhden erikoisen ongelman. Shock One ei toista bassokanavan sisältöä ellei LFE-asetus ole kytketty päälle. Tilannetta pahentaa se, että LEF toimii vain kun DTS Surround Sensation on käytössä. Koska sen tarkoituksena on muuntaa kaksikanavaista audiota surround-ääneksi, se ei toimi pelien tilaäänen yhteydessä. Jos siis haluaa kuulla myös bassoäänet peleissä, pitää ensin ottaa käyttöön DTS Surround Sensation, klikata päälle LFE ja sen jälkeen poistaa DTS Surround Sensation käytöstä. Järjestelmä muista LFE-asetuksen tilan, vaikka ohjauspaneelin mukaan se onkin poissa käytöstä. Se on melko vakava dokumentoimaton ongelma, johon toivomme Thermaltaken julkaisevan päivityksen.



Pakettiin kuuluu kuulokkeiden lisäksi toinen pari kangaspäällysteisiä korvapehmusteita (ja kuten aiemmin mainittiin, ne ovat huomattavasti nahkaisia mukavammat), samettinen kantolaukku, lyhyt käyttöönotto-opas, ajuri-cd ja takuukortti.

Kommentoi artikkelia