Testissä kahdeksan 5.1- ja 7.1-kanavaista kuulokemikrofonia pelikäyttöön

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Corsair Vengeance 1500


Corsair on ehkä parhaiten tunnettu muistin sekä virtalähteiden valmistajana, mutta yhtiö on viime aikoina laajentanut äänitekniikan puolelle esimerkiksi julkaisemalla erinomaisen SP2500-kaiutinsarjan (joka on testattu 2.1-kanavaisten kaiutinpakettien joukossa, englanniksi).

Kaiuttimet osoittautuivat testissä toimiviksi ja olimme innokkaita testaamaan mihin yhtiö pystyy kuulokkeiden osalta. Tänään testissä on siis Vengeance 1500.Vain 85 dollarin hintalapusta huolimatta Vengeance on luultavasti testin parhaimman näköinen kuulokemikrofoniyhdistelmä. Laadukas vaikutelma syntyy harjatusta metallista valmistetuista pinnoitteista sekä hyvin toimivasta suunnittelusta.

Vengeance 1500 painaa vain runsaat 320 grammaa eli kuulokemikrofoniyhdistelmä on kohtalaisen kevyt käyttää ja lisäksi sen muotoutuvat pehmusteet tuntuvat miellyttäviltä. Sangat ovat silti hieman tarpeettoman kireät, mikä saattaa pidemmällä aikavälillä tuntua ikävältä.Kuten lähes kaikissa testin malleissa, myös Corsairin yhdistelmässä mikrofonin voi kääntää ylös pois suun edestä. Mikrofonin äänenlaatu on kohtuullinen, vaikka taajuuskaistan yläpää kuulostaa hieman vaimealta. Taustakohina ei muodostu ongelmaksi.Virtuaalinen surround-tila toimii Dolby Pro Logic IIx -tekniikalla, joka muuttaa kaksikanavaisen stereoäänen 6.1- tai 7.1-kanavaiseksi. Kuulokkeista löytyy siis vain yksi kaiutinelementti korvaa kohden. Onneksi kyseessä on iso 50 mm elementti, jonka taajuusalue ulottuu tietojen mukaan 20 Hz:tä aina 20 kHz:n saakka.Ohjainyksikkö on samaan aikaan yksinkertainen ja tyylikäs. Tarjolla on vain plus- ja miinus-näppäimet sekä erillinen näppäin mikrofonin mykistämiseen. Normaalin käytön aikana nappuloita valaisee sininen valo, joka muuttuu punaiseksi mikrofonin ollessa kytkettynä pois päältä. Ainut ohjausyksikköön liittyvä valituksenaihe on se, että sitä ei voi kiinnittää mitenkään esimerkiksi vaatteisiin.Corsairin Vengeance on tarjolla vain USB-liitäntäisenä eli sitä ei voida kytkeä äänikorttiin, jolloin kaikki prosessointi tapahtuu kuulokkeissa itsessään.Sovellus on helppokäyttöinen ja kaikki asetukset löytyvät selkeästi samalta sivulta. Tarjolla on taajuuskorjain sekä säädöt surround-ääntä varten. Corsairin sovellukseen ei ole ympätty turhia äänen tai ympäristön efektejä, mutta virtuaalisten kaiuttimien sijaintia ja huoneen kokoa voi muuttaa halutessaan.

Monikanavaäänen saa käyttöön ohjauspaneelista Pro Logic IIx -kytkimen avulla. Virtuaalinen surround-toiminto ei ole peleissä käytössä ilman asetuksen käyttöä.100 dollarin hinnalla Corsairilta saa kuulokkeiden lisäksi takuupaperin ja osoitteen nettisivulle, josta voi ladata sovelluksen asetusten säätämiseen.

Kommentoi artikkelia