Testissä kahdeksan 5.1- ja 7.1-kanavaista kuulokemikrofonia pelikäyttöön

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Logitech G35


G35 edustaa Logitechin huipputarjontaa kuulokemikrofonien saralla.

Kuulokkeissa on nähtävissä sama korkealaatuinen viimeistelty ulkomuoto mitä Logitechilta on totuttu näkemään ja 95 dollarin hintaan sitä pitääkin löytyä. G35 painaa 348 grammaa ja kuuluu testiryhmän painavimpiin. Painostaan huolimatta sitä on miellyttävä pitää päässä, vaikkakin taas puristus voisi olla hieman kevyempi. Logitechin design on erittäin onnistunutta aina viimeistä yksityiskohtaa myöten mikä näkyy esimerkiksi metallisen pannan kaiverruksista.

Kuten muutamissa muissakin malleissa, mikrofoni menee pois päältä kun sen nostaa yläasentoon ja samalla syttyy punainen valo merkiksi mykistymisestä. Valo kuitenkin menettää hieman merkityksensä yläasennossa, jossa sitä ei voi normaalisti nähdä.

Mikrofonitesteissä tuloksena oli hyvä ääni ja erittäin kevyt taustakohina.Molemmista kupeista löytyy 40 mm neodyymielementeillä varustetut kaiuttimet, joiden toistoalue on 20 Hz - 20 kHz. Ne toistavat ääntä erinomaisesti. Logitech käyttää Dolby Headphone -tekniikkaa virtualisoimaan 7.1-kanavaisen äänentoiston.Mielestämme Logitech on tehnyt hyvän ratkaisun integroidessaan kuulokkeiden ohjaimet suoraan kuulokkeisiin itseensä. Ne eivät tule tielle tai joudu hukkaan ja samalla ne vähentävät potentiaalisten vikapaikkojen määrää (yksi kaukosäätimen kummallakin puolella), mikä saattaa pidentää yhdistelmän käyttöikää.

Rulla äänenvoimakkuuden säätöön, mikrofonin mykistyspainike ja kytkin surround-äänelle löytyvät helposti sormituntumalla. Lisäksi tarjolla on kolme ohjelmoitavaa näppäintä, jotka ovat mukava lisä, vaikka en ihan heti keksikään niille erityisiä käyttötarkoituksia.Kuulokkeiden ainut liitäntämahdollisuus on USB ja kaikki äänen prosessointi tapahtuu kuulokkeissa itsessään, mikä tekee hyvästäkin äänikortista hyödyttömän.Logitech toimittaa kuulokkeiden mukana oman ohjelmistonsa, joka tunnistaa kaikki käytössä olevat Logitechin laitteet ja paljastaa käyttäjälle tarvittavat säädöt. Yllä olevasta ensimmäisestä ruudusta voidaan ohjelmoida aiemmin mainittujen G-näppäinten toimintoja.Seuraavaksi tulee äänenvoimakkuus, basso, diskantti ja taajuskorjain.Tästä ruudusta voidaan säätää Dolbyn surround-ääniä.Viimeisenä löytyy ääniavatarit ja reaaliaikaiset efektit, joiden taustalla toimii Screaming Been sovellus. Sovellukseen voi halutessaan ostaa myös lisää erilaisia ääniä.Logitechin paketista löytyy kaksi eri paksuista pehmustetta pääpantaan (eli yhteensä kolme, jos lasketaan mukaan kuulokeissa kiinni oleva pehmuste), käyttöönotto-opas ja ajuri-CD.

Kommentoi artikkelia