Testissä kahdeksan 5.1- ja 7.1-kanavaista kuulokemikrofonia pelikäyttöön

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Razer Megalodon


Razer on kuuluisa yhtiön muista premium-luokan lisälaitteista, joten olimme erittäin kiinnostuneita tietämään miten yhtiön kuulokkeet ovat menneet eteenpäin. Myöhemmin julkaistava Razer Tiamat ei ole vielä ihan valmis esiteltäväksi, joten testiin päätyi tällä kertaa vanhempi Megalodon-malli.



Razerin Megalodon on 127 hintainen ja se sijoittuu jaetulle kakkossijalle toisiksi kalleimpana mallina. Megalodon ei myöskään tuota pettymystä ja se vaikutta ulkoisesti siistiltä ja hyvin viimeistellyltä. Kuulokkeista löytyy valaistu Razer-logo ja panta sekä kupit ovat erittäin hyvin pehmustettuja. Kuulokkeet painavat vain 226 grammaa, mikä tekee niistä selvästi testin kevyimmät ja helpottaa käyttöä pitkien pelisessioiden aikana.



Mikrofoni nousee tarpeen vaatiessa yläasentoon, mutta mykistys ei silti toimi automaattisesti vaan siihen vaaditaan johtoon sijoitetun kaukosäätimen käyttöä.



Kuulokkeiden sisästä löytyy kaksi 40 mm neodyymielementtiä, joiden toistoalue ulottuu 20 Hz:stä 20 kHz:n. Äänentoisto on erittäin hyvä ja häviää vain Corsairin Vengeancelle subjektiivisten testiemme mukaan.



Razer kutsuu kauko-ohjainta nimellä Maelstrom Audio Engine. Iso mötikkä sisältää äänipiriin, joka liitetään koneeseen USB-liitännän avulla. Kauko-ohjaimesta voidaan esimerkiksi siirtyä stereo-tilan ja simuloidun 7.1-kanavaisen tilan välillä yhden nappulan painamisella. Ohjain näyttää tyylikkäältä ja sen avulla voidaan säätää erikseen säätää jokaisen kanavan äänenvoimakkuutta. Lisäksi siitä löytyy kytkimet mikrofonin mykistämiselle, herkkyydelle ja tasoille.

Ainut valituksen aihe on kosketusherkkä ohjainpyörä, joka ei ole ollenkaan niin kätevä käyttää kuin oikea fyysinen pyöritettävä nuppi. Megalodonin käyttö ei vaadi ajureiden asentamista, mikä on näkökulmasta riippuen hyvä tai huono asia. Vaikka laite toimii ilman asetusten säätämistä, tarpeen vaatiessa esimerkiksi ekvalisaattoriin ei pääse käsiksi.



Liitäntä tapahtuu vain USB:n avulla.



Razerin kuulokkeiden mukana tulee säilytyskotelo esimerkiksi matkakäyttöön sekä kansiollinen käyttöohjeita joihin kuuluu pikakäyttöopas, tehokäyttäjän opas, aitoustodistu, Razerin oma tuotekuvasto sekä kaksi tarraa. Säilytyskotelo on ehdottoman hyvä lisä niiden pelaajien kannalta, jotka usein kuljettavat laitteitaan esimerkiksi laneille.

Kommentoi artikkelia