Testissä Intel Core i7-4770K -prosessori

Artikkelin kirjoittaja: Chris Angelini Artikkelin suomentaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

HD Graphics 4600:lla pelaaminen: World of Warcraft: Mists Of Pandaria
World of Warcraftissä Core i7-4770K nousee kärkeen – ensimmäinen ja ainoa pelitesti jossa näin käy. Peli tosin on tunnettu voimakkaasta prosessoririippuvuudestaan, joten siinä mielessä Intelin pärjääminen ei ole yllätys.Ruudunpäivitysnopeus poukkoilee WoWissa enemmän kuin muissa peleissä. Core i7-4770K saavuttaa yli 40 FPS:n lukemat, kun taas A10-5800K:n meno hyytyy 35 FPS:n maastoon.Resoluution kasvattamisenkin jälkeen Haswell pärjää hyvin, mutta näillä asetuksilla ei voi kuvitellakaan pelaavansa tätä peliä.Muihin prosessoreihin nähden 4770K pärjää hyvin, mutta 14 millisekunnin erot piirtoajoissa aiheuttavat nykimistä peleissä. HD Graphics 4600:n piirtoaikaerot ovat kuitenkin keskimäärin viiden millisekunnin luokkaa 720p-resoluutiolla, joten ongelmaksi asti nykimistä ei ole.Full HD -resoluutiolla nykimisestä muodostuu jo ongelma.

kommenttia 2

DjZorlag

Eihän tästä mitään mullistavaa julkistusta odotettukaan, mutta tulipa taas Sandyille ja ivyille yksi syy lisää säilyttää arvonsa korkealla. Uskomattoman hyvät kaupat ovat kyllä tehneet ne jotka kasasivat koneensa kaksi vuotta sitten 2500k:n pohjalle varsinkin kun kyseistä kiveä sai jo silloin 200e hintaan. Nykyäänkin uudesta voisi vielä maksaa saman.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7. kesäkuuta, 2013 @ 0:17

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

Miikkaa

Kaiken lisäksi nuo Haswellit käy kohtuu lämpiminä. Muropaketin testissä (http://muropaketti.com/artikkelit/prosessorit/intel-core-i7-4770k-core-i5-4670k-haswell,6) Core i7 4770K lämpötila nousi Intelin vakiocoolerilla Prime95-rasituksessa muutamassa minuutissa 100 asteeseen, jonka seurauksena prosessori alkaa laskemaan kellotaajuutta vahinkojen välttämiseksi. Ja Muron testeissä käytetty versio oli tosiaan Core i7 4770K myyntiversio eikä Engineering Sample.

Tuo johtuu kuulemma siitä, että siellä on pieni rako coren ja HS:n välissä ja ilma kun ei kovin hyvin lämpöä johda niin tässä on tulos. Kuulemma tahnojen vaihdolla osa on saavuttanut lähes 20 astetta alemmat rasituslämmöt. Kellotettavuus kärsii luonnollisesti huomattavasti, jos ei halua lähtä tahnoja vaihtamaan ja sitä kautta menättää prosessorin takuuta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. lokakuuta, 2013 @ 17:06

Kommentoi artikkelia