Testissä Intel Core i7-4770K -prosessori

Artikkelin kirjoittaja: Chris Angelini Artikkelin suomentaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

Testitulokset: Synteettiset testit

3DMark-testissä meitä kiinnostaa pääasiassa suorittimen suorituskykyä mittaava Physics-lukemat. Core i7-3930K kaappaa kärkipaikan ja sen perässä tulevat neliytimiset Haswell-, Ivy Bridge- ja Sandy Bridge -sirut. FX-8350:n ja A10-5800K:n tapauksissa suorittimen alhainen suorituskyky laskee kokonaispisteiden määrää (punainen palkki).SSE3-tulokset ovat linjassa ennakkoartikkelimme testien kanssa, mutta uusimmassa Sandrassa Core i7-4770K:n etumatka 3770K:hon nähden on kaventunut Haswellin sisältämästä AVX2-tuesta huolimatta.Sandran Multimedia-testissä luodaan kuva Mandelbrotin fraktaalista käyttämällä 255 iteraatiota kutakin pikseliä kohden. Testi kuvaa mahdollisimman pitkälle rinnakkaisuutta hyödyntävää vektorisoitua koodia.

Core i7-4770K:n AVX2-pohjaiset tulokset vastaavat ennakkotestimme tuloksia. AVX2-tuki siivittää neliytimisen Haswell-suorittimen ohi kuusiytimisestä Sandy Bridge-E -prosessorista AVX-optimoidussa koodissa.Sandy Bridge-E on täysin omaa luokkaansa kryptografiatestissä prosessoria nopeasti uudella datalla ruokkivan ison muistikaistan ansiosta. Core i7-4770K tarjoaa kuitenkin hyvän haasteen AES-NI-kiihdytteisessä laskennassa.Yllä olevista AES256-tuloksista olisi voinut päätellä tämänkin graafin palkit.Core i7-4770K:n L1D-, L2- ja L3-välimuistien kaistat ovat kasvaneet ennakkoartikkelin tuloksiin nähden. Ainoastaan L1D:n tapauksessa nähdään kaistan tuplaantuminen edelliseen sukupolveen nähden.

kommenttia 2

DjZorlag

Eihän tästä mitään mullistavaa julkistusta odotettukaan, mutta tulipa taas Sandyille ja ivyille yksi syy lisää säilyttää arvonsa korkealla. Uskomattoman hyvät kaupat ovat kyllä tehneet ne jotka kasasivat koneensa kaksi vuotta sitten 2500k:n pohjalle varsinkin kun kyseistä kiveä sai jo silloin 200e hintaan. Nykyäänkin uudesta voisi vielä maksaa saman.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7. kesäkuuta, 2013 @ 0:17

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

Miikkaa

Kaiken lisäksi nuo Haswellit käy kohtuu lämpiminä. Muropaketin testissä (http://muropaketti.com/artikkelit/prosessorit/intel-core-i7-4770k-core-i5-4670k-haswell,6) Core i7 4770K lämpötila nousi Intelin vakiocoolerilla Prime95-rasituksessa muutamassa minuutissa 100 asteeseen, jonka seurauksena prosessori alkaa laskemaan kellotaajuutta vahinkojen välttämiseksi. Ja Muron testeissä käytetty versio oli tosiaan Core i7 4770K myyntiversio eikä Engineering Sample.

Tuo johtuu kuulemma siitä, että siellä on pieni rako coren ja HS:n välissä ja ilma kun ei kovin hyvin lämpöä johda niin tässä on tulos. Kuulemma tahnojen vaihdolla osa on saavuttanut lähes 20 astetta alemmat rasituslämmöt. Kellotettavuus kärsii luonnollisesti huomattavasti, jos ei halua lähtä tahnoja vaihtamaan ja sitä kautta menättää prosessorin takuuta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. lokakuuta, 2013 @ 17:06

Kommentoi artikkelia