Testissä Intel Core i7-4770K -prosessori

Artikkelin kirjoittaja: Chris Angelini Artikkelin suomentaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

Testitulokset: Pakkausohjelmat
WinRARin avulla Intelin suorittimien välille ei saada mainittavaa eroa. FX-8350 ja A10-5800K ovat joukkion hitaimmat.7-Zip hyödyntää WinRARia paremmin useata suoritinydintä, minkä takia Ivy Bridge- ja Haswell-suorittimet eivät pääse Core i7-3930K:n tasolle.WinZip-testi koostuu kahdesta osasta: OpenCL-kiihdytys päällä ja poissa päältä (purkaminen tapahtuu kokonaan prosessoriytimillä). OpenCL-kiihdytyksestä on hyötyä vain yli kahdeksan megatavun tiedostojen kohdalla. Yhteensä 1,3 gigatavun paketistamme löytyy sekä isoja että pieniä tiedostoja, joten paketin purkaminen ei ole kokonaan OpenCL-kiihdytteistä.

Punaisella palkilla merkatut tulokset kuvaavat tilannetta ilman OpenCL-kiihdytystä. Core i7-4770K suoriutuu tehtävästä nopeiten. Kuusiytiminen 3930K on hitan Intel-prosessori, eli WinZip ei skaalaudu erityisen hyvin useammalle kuin neljälle ytimelle.

OpenCL lyhentää kaikkien suorittimien aikoja ainakin muutamalla sekunnilla. Kaikissa kokoonpanoissa käytettiin GeForce GTX Titan -näytönohjainta.

kommenttia 2

DjZorlag

Eihän tästä mitään mullistavaa julkistusta odotettukaan, mutta tulipa taas Sandyille ja ivyille yksi syy lisää säilyttää arvonsa korkealla. Uskomattoman hyvät kaupat ovat kyllä tehneet ne jotka kasasivat koneensa kaksi vuotta sitten 2500k:n pohjalle varsinkin kun kyseistä kiveä sai jo silloin 200e hintaan. Nykyäänkin uudesta voisi vielä maksaa saman.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7. kesäkuuta, 2013 @ 0:17

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

Miikkaa

Kaiken lisäksi nuo Haswellit käy kohtuu lämpiminä. Muropaketin testissä (http://muropaketti.com/artikkelit/prosessorit/intel-core-i7-4770k-core-i5-4670k-haswell,6) Core i7 4770K lämpötila nousi Intelin vakiocoolerilla Prime95-rasituksessa muutamassa minuutissa 100 asteeseen, jonka seurauksena prosessori alkaa laskemaan kellotaajuutta vahinkojen välttämiseksi. Ja Muron testeissä käytetty versio oli tosiaan Core i7 4770K myyntiversio eikä Engineering Sample.

Tuo johtuu kuulemma siitä, että siellä on pieni rako coren ja HS:n välissä ja ilma kun ei kovin hyvin lämpöä johda niin tässä on tulos. Kuulemma tahnojen vaihdolla osa on saavuttanut lähes 20 astetta alemmat rasituslämmöt. Kellotettavuus kärsii luonnollisesti huomattavasti, jos ei halua lähtä tahnoja vaihtamaan ja sitä kautta menättää prosessorin takuuta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. lokakuuta, 2013 @ 17:06

Kommentoi artikkelia