Testissä Intel Core i7-4770K -prosessori

Artikkelin kirjoittaja: Chris Angelini Artikkelin suomentaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

HD Graphics 4600:lla pelaaminen: Battlefield 3
Ainakaan toistaiseksi LGA 1150 -kantaisiin työpöytäkoneisiin ei saa HD Graphics 4600 -ohjainta parempaa integroitua näytönohjainta.

Laitoimme HD Graphics 4600 -näytönohjainta vastaan Intelin edellisen sukupolven Core i7-3770K -suorittimen ja Sandy Bridge -pohjaisen Core i7-2770K:n. AMD:n osaamista edustaa A10-5800K. 3770K:lla ja uusimmilla ajureilla varustettu kokoonpano kaatui Battlefield 3:n käynnistymisen yhteydessä.

Battlefield 3 on pelattava kohtalaisen alhaisilla resoluutiolla ja pienellä määrällä grafiikoita. Keskimääräisen ruudunpäivityksen perusteella Intelillä on vielä hieman kirittävää AMD:n integroituun näytönohjaimeen nähden.HD Graphics 4600 seuraa AMD:n Radeon HD 7660D -ohjainta hyvin tarkkaan, mutta ruudunpäivitys tipahtaa muutaman kerran alle 30 FPS:n Intel-kokoonpanossa. Mielestämme ohjainten suorituskyky riittää pelattavaan kokemukseen tällä resoluutiolla.Resoluutioiden kasvaessa pelattavuuskin alkaa kärsiä. Full HD -pelaaminen ei ole mahdollista kummallakaan kokoonpanolla.720p-resoluutiolla AMD:n ohjain piirtää grafiikkaa tasaisesti. Keskimäärin ruutujen piirtoajat vaihtelevat 1,3 millisekunnin verran. Intelillä on vielä paljon tekemistä ajureiden suhteen, sillä sen keskimääräisiksi piirtoaikamuutoksiksi mitattiin 8,5 millisekuntia. Jos mittarina käytetään 95. persentiiliä, on tulos vieläkin hirveämpi: 33 millisekuntia.Full HD -resoluutio vain pahentaa tilannetta.

kommenttia 2

DjZorlag

Eihän tästä mitään mullistavaa julkistusta odotettukaan, mutta tulipa taas Sandyille ja ivyille yksi syy lisää säilyttää arvonsa korkealla. Uskomattoman hyvät kaupat ovat kyllä tehneet ne jotka kasasivat koneensa kaksi vuotta sitten 2500k:n pohjalle varsinkin kun kyseistä kiveä sai jo silloin 200e hintaan. Nykyäänkin uudesta voisi vielä maksaa saman.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7. kesäkuuta, 2013 @ 0:17

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

Miikkaa

Kaiken lisäksi nuo Haswellit käy kohtuu lämpiminä. Muropaketin testissä (http://muropaketti.com/artikkelit/prosessorit/intel-core-i7-4770k-core-i5-4670k-haswell,6) Core i7 4770K lämpötila nousi Intelin vakiocoolerilla Prime95-rasituksessa muutamassa minuutissa 100 asteeseen, jonka seurauksena prosessori alkaa laskemaan kellotaajuutta vahinkojen välttämiseksi. Ja Muron testeissä käytetty versio oli tosiaan Core i7 4770K myyntiversio eikä Engineering Sample.

Tuo johtuu kuulemma siitä, että siellä on pieni rako coren ja HS:n välissä ja ilma kun ei kovin hyvin lämpöä johda niin tässä on tulos. Kuulemma tahnojen vaihdolla osa on saavuttanut lähes 20 astetta alemmat rasituslämmöt. Kellotettavuus kärsii luonnollisesti huomattavasti, jos ei halua lähtä tahnoja vaihtamaan ja sitä kautta menättää prosessorin takuuta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. lokakuuta, 2013 @ 17:06

Kommentoi artikkelia