SSD-kooste: harrastajan parhaat valinnat tällä hetkellä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Patriot Inferno (120 GB, SandForce)

Patriotin Inferno-asema käyttää suosittua SandForce SF-1200-perheen ohjainta, mutta se on itse asiassa suunniteltu harrastajien valtavirran käyttöön. Patriotin mukaan asema on tasapainotettu matalan tehonkulutuksen ja hyvän suorituskyvyn välille. Mukan tulee sovittimet 3,5” paikkaan asentamista varten.

Punainen kotelointi on ulkoasultaan harvinainnen, sillä suurin osa SSD-asemista on joko mustia, harmaita tai hopeisia. Sisuskalut ovat silti hyvin tavallisia: SandForce SF-1220 ohjain ja Intelin 64 gigabitin NAND flashmuistipiirejä. Huomasimme, että Infernon vähimmäisluku- ja kirjoitusnopeus on itse asiassa hieman muita SandForce-ohjaimella varustettuja asemia pienempi. I/O-suorituskyky on silti loistavaa ja sen ohi menee satunnaisesti ainoastaan muut SandForce-asemat tai Crucialin ReadSSD C300.Inferno pärjää hyvin myös 4 KB satunnaiskirjoitusoperaatioissa, mutta jää kuitenkin jälkeen muista SandForce-ohjaimista ja RealSSD C300 –mallista. PCMark Vantagella mitattu ohjelmistosuorituskyky on hyvällä tasolla ja ainoastaan muutama asema, kuten Samsungin 470-sarja, on merkittävästi nopeampi.

Tehonkulutus ei ihan pärjää muille SandForce-asemille, mutta koska tehonkulutus ei missään testin vaiheessa ylittänyt 1,33 W tasoa, voimme todeta, että Patriot on onnistunut tasapainottamaan suorituskyvyn ja tehonkulutuksen.

Kommentoi artikkelia