SSD-kooste: harrastajan parhaat valinnat tällä hetkellä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Testitulokset: vasteaika ja I/O-suorituskyky



Vasteajat



Vaikka vasteajoissa on pieniä eroja, ne ovat tyypillisesti niin pieniä, että niillä ei ole merkitystä käytännön elämässä.



I/O-suorituskyky



Tietokannan rasitusmallilla aikaansaadut suorituskykyerot ovat kohtuullisen merkittäviä. SandForce-ohjaimeen perustuvat SSD:t, kuten G-Skill, RunCore, OWC, OCZ, Corsair ja Asax ja myös Crucialin RealSSD C300 ovat parhaita vaihtoehtoja kun tarkoituksena on kirjoittaa ja lukea paljon pieniä määriä dataa. Intelin ja Samungin levyt ovat asteikon keskivaiheilla ja muutamat muut tuotteet ovat suorastaan epäsopivia tähän tarkoitukseen, johtuen pääasiassa kirjoitusoperaatioiden hitaudesta.



Tiedostopalvelimen rasitusmallin tulokset ovat saman suuntaisia, mutta vähemmän dramaattisia.



Nettipalvelintesti ei sisällä ollenkaan kirjoitusoperaatioita, mikä kääntää osan tuloksista päälaelleen aikaisempiin verrattuna. RealSSD C300 hyötyy hyvästä kokonaissuorituskyvystään ja myös Intel, Samsung ja SandForce-asemat pärjäävät hyvin.



Työaseman rasitusmalli sisältää paljon kirjoitusta, mikä antaa taas etulyöntiaseman SandForcelle. Samsung ja Intel eivät tunnu pärjäävän ihan yhtä hyvin, mutta seuraavilla sivulla olevat CrystalDiskMark-tulokset antavat uuden näkökulman suorituskyvyn testaukseen.

Kommentoi artikkelia