SSD-kooste: harrastajan parhaat valinnat tällä hetkellä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Kingston SSDNow V+ (128 GB, Toshiba)





Testin toinen Kingstonin tuote on SSDNow V+, mikä sijoittuu hinnaltaan hieman value-kategoriaa korkeammalle, vaikka ei vielä huipputasolle ylläkään. V-sarja perustuu tavalliselle Toshiban ohjaimelle, mutta V+ sarjassa käytetään Toshiban Daikoku 2 T6UG1 –ohjainta, joka ei ole ihan yhtä nopea 512 KB satunnaiskirjoituksessa, mutta on nopea lähes kaikissa muissa peräkkäiskirjoitusoperaatioissa. Ikävä kyllä V+ selviytyy huonosti I/O-testeissä, mutta se säilyttää huomattavasti paremman jatkuvan kirjoitusnopeuden kuin SSDNow V.



Molempien sarjojen mukana tulee 3,5” sovitinkappaleet. Kingston on laittanut mukaan myös 2,5” ulkoisen USB-liitäntää käyttävän kiintolevykotelon. Vaikkei se olekaan enää nopeinta mahdollista tekniikkaa, se mahdollistaa vanhan 2,5” kiintolevyn uusiokäyttämisen ulkoisena tallennustilana.



Toshiban arkkitehtuuri kuluttaa vähemmän tehoa, kuin V-sarjan Toshiba/JMicron-yhdistelmä. SSDNow V+ saavuttaa erittäin hyvän 0,06 W:n tuloksen lepotilan tehonkulutuksen mittauksessa, eli se yltää samalle tasolle Toshiban oman aseman ja Intelin X25-M-mallin kanssa. Näiden lisäksi ainoat samoihin lukemiin yltävät asemat ovat Crucialin RealSSD C300 ja Samsungin uusi 470-sarja. Asema kuluttaa erittäin vähän tehoa HD-videota soitettaessa (0,13 W) ja jatkuvien lukuoperaatioiden aikana (1,46 W).

Näiden lukujen perusteella Kingstonin SSDNow V+ -mallin hyötysuhde on erittäin jatkuvissa lukuoperaatioissa ja se tarjoaa hyvää suorituskykyä pienellä tehonkulutuksella. Mielestämme tämä on erittäin hyvä vaihtoehto SSD-levyyn siirtyjälle, joka ei odota ihan kärkiluokan suorituskykyä. Hyvä vaihtoehto myös kannettaville tietokoneille. Tehokäyttäjien kannattaa silti vielä siirtyä eteenpäin…



Päivitys: Juuri ennen artikkelin julkaisua Kingston julkaisi V+100-nimisen seuraajan V+-sarjalle. Siinä käytetään uutta Toshiban Daikoku-sarjaan kuuluvaa muistiohjainta. Muistina käytetään 32 nm:n NAND-piirejä. Tutustumme päivitettyyn versioon seuraavissa osissa.

Kommentoi artikkelia