Kevät 2010 SSD-levykooste, osa 2

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Suoritusteho, Streamaus, 4K Testi, Liitäntä





Lukunopeus pysyttelee kautta linjan yli 200 MB/s tasolla. Ainut joka erottuu joukosta muita nopeampana, on Crucialin uusi RealSSD C300. Näihin nopeuksiin päästäkseen se kuitenkin vaatii SATA 6 Gb/s liitännän ja lisäksi sen kirjoitusnopeudet eivät ole erityisen hyviä.



Jos Intelin X25-M pystyisi säilyttämään lukunopeuksissa nähdyn suorituskyvyn myös kirjoituksen aikana, se olisi testin kiistämätön kuningas. Siihen se ei kuitenkaan pysty. Intel jää 82 ja 104 MB/s välimaastoon peräkkäisten kirjoitusoperaatioiden aikana ja tämä testi on opettanut meidät arvostamaan tasaista suorituskykyä. Uudet JMicronin tekniikkaan perustuvat levyt pärjäävät vaihtelevasti huolimatta TRIM-tuesta, mikä saattaa osittain johtua testikokoonpanossa käytettävästä Highpoint/Marvell SATA 6 Gb/s -ohjaimesta. Joka tapauksessa sillä ei ole suurta merkitystä. Indilinx asemien testistä voi päätellä, että ohjain hoitaa TRIM-tuen hyvin ja loppuviimeksi kaikkein tärkein asia on kuitenkin hyvä suorituskyky.





Crucial ja Intel ovat erittäin vahvoja 4K:n satunnaisissa lukuoperaatioissa. Toshiban, Kingstonin ja Western Digitalin suorituskyky on tässä tapauksessa lähes uskomattoman heikko. WD:n tietolomake ei kuitenkaan edes yritä valehdella, luvaten ainoastaan 5000 I/O-operaatiota sekunnissa.


Kommentoi artikkelia