Kevät 2010 SSD-levykooste, osa 2

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

SSD-levy vertailun ensimmäisessä osassa kävimme läpi levyjä Crucialilta, OCZ:lta, Inteliltä, Solidatalta ja Toshibalta. Näiden lisäksi otamme nyt käsittelyyn Crucialin ensimmäisen 6 Gb/s SSD:n, WD:n ensimmäisen SSD:n ja Kingstonin 128 gigatavun SSDNow V-sarjan. Arvioinnissa käytetään myös “tuore" ja “käytetty" pisteytyksiä.

Crucialin SATA 6Gb/s, WD:n ensimmäinen SSD


SSD-levyjen markkinat ovat selvästi kasvussa. Ensimmäistä kertaa olemme saaneet testattavaksi levyn, joka tukee nopeampaa 6 Gb/s -standardia. Ikävä kyllä kyseisen levyn tarjoama suorituskyky on epäluotettavalla tasolla. Lisäksi testiin on päätynyt perinteisen kiintolevyvalmistajan Western Digitalin ensimmäinen SSD-levy.Tämä on toinen osa kevään 2010 SSD-levyjen koostetta. Ensimmäisessä osassa vertailimme tarjontaa Crucialilta, Inteliltä, OCZ:lta, Solidatalta ja Toshibalta. Nyt testaamme uusia tulokkaita samalla parannellulla testilaitteistollamme. Käyttöjärjestelmä on vaihtunut Windows 7:aan ja lisäsimme koneseen Highpointin SATA 6Gb/s -lisäkortin (joka perustuu Marvellin ohjaimeen). Näillä uudistuksilla olemme valmiit testamaan levyjä, joiden kokonaissuorituskyky yltää 300 MB/s nopeuksiin.

Yksi uusista levyistä, Crucialin RealSSD C300 yltää jo näihin vaikuttaviin lukemiin. Pelkkä liitäntä ja suuret lukunopeudet yksistään eivät kuitenkaan takaa parhaan SSD-levyn asemaa.

Meillä on myös ilo esitellä kaksi muuta uutta tuotetta, Kingstonin SSDNow V-sarjainen päivityspaketti sekä upouusi SiliconEdge Blue Western Digitalilta. WD:n perinteisissä kovalevyissä Blue-nimitys viittaa yleiskäyttöön suunnattuun tuotteeseen ja sama logiikka pätee myös SSD-levyissä.

Kommentoi artikkelia