Kevät 2010 SSD-levykooste, osa 2

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Kingston SSDNow V-Series (128 GB)Kingstonin SSDNow V-sarja (V tulee sanasta Value, tarkoittaen tässä tapauksessa lisäarvoa) suunniteltiin valmistajan nettisivujen mukaan “dramaattisesti parantamaan jo olemassa olevien järjestelmien suorituskykyä". Kun suurin osa toimitetuista SSD-levyistä on saapunut meille koruttomasti pakattuna antistaattiseen muovipussiin, tämä tuote on itseasiassa täydellinen päivityspaketti niille työpöytäkoneiden omistajille, jotka haluavat päivittää järjestelmänsä suoraan SSD-aikaan.

Saimme testattavaksi 128 gigatavun kokoisen SSDNow V-sarjalaisen. 30 ja 64 gigatavun kokoisia levyjä on myös tarjolla, mutta kannattaa muistaa, että pienemmän kapasitettin levyt ovat myös hitaampia 128 gigatavun lippulaivamalliin verrattuna. Useat SSD-levyt hyödyntävät Indilinxin ohjaimia tai satunnaisesti Intelin tai Samsungin osia, mutta Kinston käyttää kuitenkin JMicronin uutta JMF618-ohjainta, joka on Toshiban valmistama. JMicronin nimi tahraantui pahasti sen ensimmäisen sukupolven levyjen ongelmien vuoksi, joten onkin mielenkiintoista nähdä mihin uusi sukupolvi pystyy.

Kingston tarjoaa useita eri versioita SSDNow V-sarjastaan. Me saimme testiin työpöydille tarkoitetun päivityspaketin, mutta on mahdollista tilata myös pelkkä levy tai päivityspaketti kannettaville. Kannettaville suunnattu paketti sisältää kehikon, jonka avulla kannettavan tietokoneen vanhan kovalevyn voi muuttaa ulkoiseksi tallennustilaksi. Testaamamme versio sisältää kiinnikkeet 2,5" levyn kiinnittämiseksi 3,5" levyn kehikkoon.

Testeissä saavutettiin hyvä 228 MB/s kokonaislukunopeus, mutta huomattavasti muita levyjä vaihtelevampi kirjoitusnopeus. Vaikka kirjoitusnopeus yleisesti saavuttaakin 150 MB/s rajan, miniminopeudet uudellakin levyllä saattavat olla vain 61 MB/s tasolla ja ajan kuluessa vain 18 MB/s huolimatta TRIM-tuesta. SSDNow V-sarja on erityisen heikoilla I/O-suorituskykyä mitattaessa. Lisäksi PCMark Vantage testeissä saavuettiin vain keskivertotuloksia.


Kommentoi artikkelia