Kevät 2010 SSD-levykooste, osa 1

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Testaustulokset: Vasteaika ja I/O-suorituskyky




Kaikki asemat yltävät kohtalaisen hyviin vasteaikoihin levyltä luettaessa. Jopa Toshiban 200 - 210µs tulos on kohtalainen.



Intel saattaa kirjoittaa hitaammin, mutta X25-M:n vasteaika levylle kirjoittaessa on itse asiassa paras.



Tietokantakuormituksessa luku- ja kirjoitusoperaatiot koostuvat pääosin pienistä lohkoista. Intel dominoi, toisena SLC-tekniikkaan perustuva Solidata K5.



Tiedostoserverin kuormituksessa K5 lähes saavuttaa Intelin, johtuen suurempien datalohkojen siirtelystä.



Internetpalvelimen kuormitus koostuu ainostaan pienistä lukuoperaatioista, jotka simuloivat HTML tiedostoja sekä pieniä GIF- ja PNG-grafiikoita. Intelin I/O-suorituskyky on vakuuttava, mutta muutkin pärjäävät hyvin.



Työasemasuorituskyky sisältää paljon satunnaista kirjoistusta, mistä johtuen Toshiba jää jälkeen. Taas kerran Intel dominoi ja Indilinx-perustaiset asemat seuraavat perässä.

I/O-testauksella on vain vähän merkitystä jokapäiväisessä käytössä, ellei käytetty ohjelma aiheuta samanlaisia kuormituksia, kuin testeissä on käytetty. Jos käyttää paljon ohjelmia samanaikaisesti, Iometerin tulokset saattavat olla hyödyllisiä. Muussa tapauksessa I/O-operaatioiden määrää ei kannata painottaa liikaa ostopäätöstä tehtäessä.

Kommentoi artikkelia