Kevät 2010 SSD-levykooste, osa 1

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Intel X25-M G2 (160GB)

Intelin toisen sukupolven versio X25-M-levystä perustuu 34nm MLC-flashmuistille ja se on nopea ja luotettava, mutta sisältää yhden huonon puolen. Levyn kirjoitusnopeus on vain 104MB/s. Vaikka se on huomattavasti nopeampi kuin perinteisellä 2.5" kovalevyllä, muilla teknisillä ratkaisuilla pystytään ylittämään 200MB/s kirjoitusnopeudet.

Intelin X25-M mallia on saatavilla 80GB ja 160GB kokoisina. Tallennustilan odotetaan kasvavan seuraavien tuotesukupolvien myötä. Intel toimittaa levyn mukana SSD Toolbox -hallintatyökalun, joka tarjoaa diagnostiikkaa ja TRIM-ominaisuuden säätömahdollisuuden. Intel tarjoaa levyä myös 1.8" ulkoisilla mitoilla. Ulkoisesti pienempi malli on yhtä nopea kuin 2.5" versio, mutta huomattavasti pienempi ja kevyempi.

Aseman tehonkulutus on vaihtelevaa. Vaikka X25-M G2 yltää tasapeliin pienimmässä lepotilan tehonkulutuksessa Toshiban HG2:n kanssa (alle 0,1 W), on sen tehonkulutus joukon suurin (1,8W) peräkkäisten lukuoperaatioiden kohdalla. Työasemakäytön I/O-operaatiot vaativat 1,5 W, kun taas HD-videon toisto kuluttaa ainoastaan 0,2 W. On selvästi havaittavissa, että korkeat I/O-nopeudet saavutetaan energiatehokkuuden kustannuksella. Työpöytäkäytössä tapahtuva tehonkulutus jää luultavasti hyvin matalaksi, mutta Toshiba on silti vähävirtaisempi.

Kommentoi artikkelia