Kevät 2010 SSD-levykooste, osa 1

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Toshiba HG2 (256GB)
Viimeiseksi käsitellään ensimmäinen Toshiban valmistama SSD asema. Yhtiö ei selvästikkään ole optimoinut HG2:n suorituskykyä, sillä siitä löytyy muutamia heikkouksia. Mitattu keskimääräinen vasteaika on isompi kuin testin muissa asemissa, vaikkakin 200 - 210 mikrosekuntia on edelleen erittäin nopea. Kokonaislukunopeus vaihtelee 162 ja 210MB/s välillä, vaikka tulosten keskiarvo on hyvin lähellä maksiminopeutta. Kirjoitusnopeus saattaa ajoittain tippua 108MB/s, mutta keskimääräinen ja paras tulos pysyttelevät 185 - 192MB/s tietämillä, mikä on hyvä saavutus.

Toshiban aseman I/O-suorituskyky on huomattavan matala. Se ei pärjää edes mekaanisille 2.5" kiintolevyille. Ainut poikkeus on internetpalvelintesti, joka ei sisällä kirjoitusoperaatioita. Hidas I/O-suorituskyky näkyy myös 4K random write -testissä, jossa asema jää selvästi muista jälkeen.

Aseman heikot tulokset eivät kuitenkaan näy oikeiden ohjelmien suorituskykyä mittaavissa testeissä. Kokonaistulos jää vain 15% Crucialin ja OCZ:n asemien tuloksista tai 50% Intelin tuloksesta, jos haluaa pitää X25-M G2 asemaa vertailukohtana. Tähän asti Toshiba HG2 SSD selviytyy hyvin lukuoperaatioiden suorittamisesta, mutta sen oikea hyöty tulee esiin vähäisessä virrankulutuksessa.

Toshiban alle 0,1 W yltävä lepotilan tehonkulutus yltää tasapeliin Intelin kanssa. Maksimaalisen nopeuden saavutus vaatii 0,5 W, mikä on noin puolet muiden asemien kulutuksesta. HD-videon pyöritys kuluttaa mittausten mukaan ainoastaan 0,2 W. Ikävä kyllä työasemakäytön I/O-testi nosti tehonkulutuksen suoraan 3,0 Wattiin. Toshiban asema palkitsee niin kauan kun pysyttelee erossa paljon I/O-operaatioita suorittavista ohjelmista. Muussa tapauksessa kannattaa odottaa firmware-päivitystä.

Kommentoi artikkelia