Kevät 2010 SSD-levykooste, osa 1

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Solidata K5 (64GB)
Solidatan K5 on 64GB SSD perustuen Single Level Cell (SLC) -muistitekniikkaan. SLC:n ansiosta muisti saavuttaa kilpailijoitaan huomattavasti nopeamman I/O-suorituskyvyn lähes kaikissa käyttämissämme testeissä. Silti SLC:kään ei pärjää Intelin I/O-lukemille. Solidata pääsee lähelle, mutta jää silti jälkeen.

Suorituskyky levyltä luettaessa pysyttelee 224 - 228MB/s alueella, saavuttaen toisen sijan Intelin X25-M G2 jälkeen. Kirjoitusnopeus on kuitenkin vaatimattomasti vain 159 - 198MB/s, eli Solidatan minimi kirjoitusnopeus jää suhteellisen alhaiseksi, vaikka levyssä onkin käytetty kalliimpaa SLC-muistia.

Virrankulutus pyörii kohtalaisen korkeissa lukemissa, mutta ei saavuta tuloslistalla kärkeä eikä pohjaa. Solidatan asemat tulevat Hong Kongista ja testatun 64GB version hinta on 490 dollaria. Halvin 32GB malli on hinnoiteltu 250 dollariin ja isoimman 128GB levyn saa 980 dollarilla. SLC-levyn suurempi kestävyys ja parempi I/O-suorityskyky oikeuttavat korkeammat hinnat. Solidata lupaa asemalle kahden miljoonan tunnin MBTF-arvon, joka on karkeasti arvioituna tuplasti enemmän kuin testin muilla asemilla.

Valitettavasti tämän levyn saatavuus on suhteellisen heikko.

Kommentoi artikkelia