Intelin Mobile Core i5 ja Core i3: Arrandale sopii kaikille

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Testitulokset: Media- ja transkoodaus-ohjelmistot





On helppo kuvitella, että monet käyttävät kannettavaansa muuntamaan CD-levyjä iTunesin ymmärtämään .aac-muotoon. Core i5-540M hyötyy TurboBoostista tässä yhtä säiettä käyttävässä tehtävässä säästäen aikaa kymmenen sekuntia.



MainConcept-ohjeman tapauksessa Hyper-Threading ja prosessorin yhteydessä olevan muistiohjain antavat Mobile Core i5 -prosessorille huomattavan johtoaseman Intelin Core 2 Duo -malliin verrattuna. Kun ottaa huomioon alustojen lähes samanlaiset tehonkulutuslukemat, näinkin suuri ero suorituskyvyssä on lähes uskomatonta.



Samat optimoinnit, jotka parantavat MainConceptin suorituskykyä Arrandale-alustalla, tuntuvat vaikuttavan myös tähän ilmaiseksi jaeltavaan HandBrake-ohjelmaan. Tuloksista näkyy miten Last Samurain transkoodaus nopeutuu 20 minuutista karkeasti ottaen 13 minuuttiin ja ero johtuu lähes kokonaan viimeisimmässä prosessorisukupolvessa tapahtuneista optimoinneista.



Hyper-Threading nopeuttaa myös DivX-transkoodausta, mutta vähemmän agressiivinen TurboBoost ei juuri paranna ei-niin-optimoidun Xvidin tuloksia.

Kommentoi artikkelia