Intelin Mobile Core i5 ja Core i3: Arrandale sopii kaikille

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Testitulokset: Hyötykäyttö




Hyvin säikeistetty Photoshop-testi esittelee Hyper-Threadingilla saavutettavia etuja, Asuksen K42F peittoaa HP:n Penryn-pohjaisen kannettavan.



Pelkän tuplaydin-prosessorin ja Hyper-Threadingilla varustellun tuplaydin-prosessorin erot ovat hämmästyttäviä AVG 9-testissä. Saman suuntaisia tuloksia on nähty aikaisemmissakin testeissä, joissa antivirus-ohjelmisto käyttää erittäin vähän resursseja, mutta palkitse lisääntyneet loogiset ytimet puolittamalla suoritusajan.



Tämä testi ainakin on säikeistetty, joten Arrandale-alustan huomattava nopeutuminen johtuu suurimmaksi osaksi Hyper-Threadingista (vaikka tiedämmekin, että Turbo-varusteltu CPU lisää 133 MHz suorituskyä TDP:n rajoissa vaikka molemmat ytimet olisivatkin käytössä).



Vaikka myös WinRAR on hyvin säikeistetty, on mielenkiintoista nähdä Hyper-Threadingilla olevan vain vähän vaikutusta kokonaistulokseen. Molemmat alustat ovakin lähes tasoissa.



Suurena erona WinRAR-testiin, 7-Zip näyttää hyötyvän huomattavan paljon Hyper-Threadingista. Pakkausrutiinin nopeus (KB/s) ja nimellisarvo (MIPS) nopeutuvat todella paljon Arrandale-prosessorilla.

Kommentoi artikkelia