Intelin Mobile Core i5 ja Core i3: Arrandale sopii kaikille

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Testitulokset: SynteettisetKeinotekoiset testausohjelmat näyttävät heti kättelyssä millainen ero näiden kahden mobiilialustan välillä on. PCMark Vantagen koko järjestelmän suorituskykyn mittaamiseen tarkoitettu testi selvästi suosii Intelin Arrandale-prosessoria. Muisti-, TV-, Elokuva- ja Hyötykäyttötestit menevät saman suuntaisesti, mutta ero ei ole ihan yhtä selkeä.

Vaikka tiedämmekin, että keinotekoisten testausohjelmien aritmeettista ja multimediasuorituskykyä mittaavilla tuloksilla ei usein ole merkitystä oikeiden ohjelmien tapauksessa, Sandra 2010 näyttäisi kuitenkin huomattavaa etumatkaa Intelin Arrandale-pohjaiselle Core i5-540-prosessorille.

Kaikkein kiinnostavin on muistin kaistanleveys, jonka tulokset kertovat meille, että prosessorin yhteyteen integroitu muistiohjain mahdollistaa huomattavasti paremman kokonaissuorituskyvyn kuin GM45:n dedikoitu muistiohjain. Sekin on tietysti vähemmän, kuin mitä saavutetaan Mobile Core i7-920XM -prosessorilla, jossa muistiohjain on integroitu itse prosessoriin.

Kommentoi artikkelia