Intelin Mobile Core i5 ja Core i3: Arrandale sopii kaikille

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Testitulokset: Pelit ja 3DMark VantageJotta saavutettaisiin relevantteja tuloksia ulkoisilla näytönohjaimilla, käytimme typöytä-Clarkdaleihin keskittyvässä artikkelissamme 3DMarkin Performance-asetuksia suorituskykyä mittaamaan. Tässä tapauksessa siirrymme kuitenkin Entry-tason asetuksiin, jotka ovat huomattavasti paremmin tarkoitukseen sopivia integroiduilla näyönohjaimilla. Overall- ja GPU-pisteiden perustella on selvää, että HD Graphics -ohjaimet ovat huomattavasti tehokkaampia kuin GM45:n GMA 4500MHD -ohjaimet.

Suurin suorituskyvyn kasvu tulee 32 nm:n tekniikalla valmistetusta prosessorista, joka fysiikka- ja AI-testeissä lähes tuplaa suorituskyvyn verrattuna Intelin Penryn-pohjaiseen Core 2 Duo P8700 -malliin.Emme käytä tuhottomasti aikaa pelitesteihin. Kyseessä on kuitenkin laite, jossa sujuvasti pyörivien pelien lukumäärä on kohtalaisen pieni johtuen ingtegroidusta näyönohjaimesta, vaikka se onkin integroitu prosessorin kanssa samaan koteloon.

Silti pieni lenkki Dalaranissa World of Warcraftissa paljastaa, että frame ratet voittavat kaikki Montevina-pohjaiset kannettavat. Asetusten säätö Low-kohtaan ja resoluution tiputtaminen 1024x768-tasolle ei ole sopiva keino nättien grafiikoiden katseluun. Kannettavien tietokoneiden tapauksessa on aina tehtävä kriittinen valinta. Joko uhrataan akkukesto ja saadaan erillinen näytönohjain, tai tyydytään integroituun ohjaimeen ja luovutaan 3D-peleistä.

Kommentoi artikkelia