GeForce GTX 480 uusintakatsaus: 3-Way SLI, 3D Vision, ja melu

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Meluntuoton kotelointiYllätys yllätys. Ilma ei liiku komponenttien ympärillä avoinaisessa testipenkissä samalla tapaa kuin kotelossa jossa on optimoitu ilmankierto. Teoriassa useimmat kotelot on suunniteltu kanavoimaan ilmaa kotelon etuosan pohjalta sisään ja takaa ylhäältä pois. Näytönohjaimet jotka seisovat avoimessa testipenkissä eivät hyödy tästä. Niinpä Nvidian väittämä, että sen kortit toimivat viileämpänä ja hiljaisempana kotelon sisällä, on täysin mahdollista.Tällä hetkellä yrityksen suosittelemia koteloita optimaaliseen jäähdytykseen on viisi kappaletta (niitä tullaan Nvidian mukaan lisäämään kunhan ne ehditään sertifioimaan):
• Cooler Master HAF 932
• Cooler Master CM 690
• Cooler Master Stacker
• SilverStone Raven RV02
• Thermaltake Element VCooler Master lähetti meille ystävällisesti HAF 932 palvelemaan testikotelonamme. Tilava kotelo mahduttaa sisälleenn ATX-emolevyn ja virtalähteen sen alapuolelle. Levyasemille on paljon tilaa ja hyvä johtojen piilotus on helppo toteuttaa. 230 mm etu-, sivu- ja kattotuulettimet liikuttavat paljon ilmaa hiljaisesti, kun taas 140 mm takatuuletin auttaa pitämään yllä halutun ilmankierron.Toden totta Geforce GTX 480 asentaminen hyvin ilmastoituun koteloon todella kannattaa. Yhdellä kortilla Nvidian ja AMDn kortteja on mahdoton erottaa toisistaan idlessä ja rasituksessa. Lisäämällä toinen kortti korostaa eroja, ja on tärkeää huomata että GeForce GTX 480 -kortit ovat neljän korttipaikan päässä toisistaan MSI Eclipse Plus -emolevyllä, kun taas Radeon HD 5870 -kortit ovat peräkkäin kahden korttipaikan päässä toisistaan. Nvidia saa tässä etuaseman koska yksikään CrossFire-silloistamame ei ollut tarpeeksi pitkä neljälle korttipaikalle, kun taas useampi SLI-silta ylti helposti.

Yksityiskohtiin takertujille kaikki testimme tehtiin yhden metrin päästä käyttämällä Extech 407768 -äänimittaria kotelon edestä ja sivusta. Mittari asetettiin pitkälle mittauskestolle ja mittausalue oli 30-80 dB.Käyttämällä GPU-Z 0.4.2 -ohjelmaa saimme mitattua ytimien lämpötilat GeForce ja Radeon korteilta (kahden kortin kokoonpanoissa ilmoitimme kuumemman koritn lämpötilan). Ilmastoidusta kotelosta huolimatta GeForce GTX 480 on silti kuuma kortti.

Kommentoi artikkelia