GeForce GTX 480 uusintakatsaus: 3-Way SLI, 3D Vision, ja melu

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Virrankulutus

Tietysti tiedämme, että myös muilla asioilla on merkitystä kuin suorituskyvyllä ja hinnalla. Virrankulutus on kolma kriittinen osa-alue.

Alkuperäisessä arvostelussa GTX 480 ja 5870 eivät olleet liian kaukana toisistaan idlessä. Ero rasituksessa oli huomattavasti isompi, mutta se mitattiin FurMarkilla.

Tiedämme (koska AMD kertoi meille) että 5000-sarjan kortit on suojattu liialliselta lämpökuormalta kahdella tapaa: lämpösuojamekanismilla joka tiputtaa kelloja tietyn piirilevyn lämpötilan jälkeen sekä regulaattorisignaalilla joka kykenee myös tiputtamaan kelloja estääkseen mahdollisen vikatilanteen.

Siispä vaihdoin FurMarkin tilalle tähän katsaukseen 3DMarkin Perlin noise testin. Se ei ole yhtä vaativa, mutta antaa suhteellisen vakaan huonoimman skenaarion tilanteen. Tulos ei ole yhtä rankka kuin arvostelussa; Nvidian GeForce GTX 480 käyttää noin 64W enemmän kuin 5870 rasituksessa.

Lisäämällä toinen kortti virankulutus kasvaa 337W (reilusti yli yhden GTX 480 TDPn) rasituksessa. Samalla toinen HD 5870 lisää 162W. Tätä on vaikea niellä (ja käytännössä vaikea edes selittää, sillä GTX 480 maksimikulutuksen pitäisi olla 250W).

Kommentoi artikkelia