GeForce GTX 480 uusintakatsaus: 3-Way SLI, 3D Vision, ja melu

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

LoppuyhteenvetoMinne se kolmas GTX 480 katosi?

Ehkä huomasit, että suorituskykylukemissa oli kolmas GeForce GTX 480, mutta virrankulutus-, melu- ja lämpötilatesteissä se oli kateissa. Voit pitää 3-way GTX 480 SLI:ä lähinnä teoriatason ajatuksena. Olin oikeastaan ihmeissäni kuinka vakaasti kolme korttia toimi niiden ollessa pakattuna vierekkäin kotelossa. Yhtään epävakaus- tai suorituskykyongelmaa ei kolmella kortilla testattaessa tullut. Uskon mitä Nvidian Drew Henry sanoi kertoessaan, että GF100 on suunniteltu kestämään korkeita lämpötiloja.

Mutta saadakseen tarpeeksi ilmaa kortin läpi sen täytyy pyörittää Deltan tuulettimia todella nopeasti—niin nopeasti, että et takuulla halua kuulla sen melua. Tarvitset ATX-emolevyn jossa on tarpeeksi tilaa kahden x16-paikan välillä saadaksesi mahdollisesti hiljaisemman kokoonpanon. EVGAn X58 Classified 4-Way SLI saattaisi toimia, kunhan sinulla on kotelo joka pystyy mahduttamaan kolmannen GTX 480 -kortin seitsemännessä korttipaikassa. Silloinkin tarvitset erikois-SLI-siltoja jotka yltävät kahden korttipaikan yli.Paljon potentiaalia varastossa

Tarkoituksenamme oli tehdä uusintakatsaus melu- ja lämpötilaongelmiin joihin törmäsimme GeForce GTX 480 arvostelussamme. Mutta kun aloitin kokoonpanon kasaamista Cooler Master HAF 932 kotelon sisään, päätin testata uudelleen SLIn. MSI tarjosi oikealla hetkellä kolmannen kortin mahdollistaen myös 3-way SLI tulokset.

Niin kauan kuin annat GeForce GTX 480 korteille tilaa ainakin yhden korttipaikan verran niiden väliin, melu on huomattavasti pienempi ongelma hyvin ilmastoidussa kotelossa kuin avoimessa testipenkissäni.

Silti ei voi kuin todeta, että GTX 480 käy joka tapauksessa kuumana. Nvidia kertoo näiden korttien kestävän korkeita lämpötiloja, ja idle-mittauksemme näyttävät juuri kuinka paljon kuumempana GF100 käy verrattuna Cypress XT:n kotelon sisälläkin.

Suurin yllätys minulle, alkuperäisen arvostelun kokeilun jälkeenkin, oli SLI-skaalauksen ja CrossFire-skaalauksen suorituskykyerot. SLI:n suorituskykylisä on niin huomattava, että se itse asiassa muuttaa näkemystä SLI:n tai CrossFiren järkevyydestä. Maksat enemmän kahdesta 480:sta, mutta toinen kortti parantaa hinta/suorituskykysuhdetta paremmaksi kuin Radeonilla.

Vision 3D on myös tarjolla, mutta kolmen näytön 3D-kokoonpano on useimpien kuluttajien ulottumattomissa. AMD:ltä kuitenkin löytyy sen oma kukkaronnyörejä venyttävä Eyefinity 6, joten emme sivuuta Nvidian vastinetta sen hinnan takia.

Kommentoi artikkelia