Blu-ray 3D PC:llä: Tom's Hardwaren katsaus

Artikkelin kirjoittaja: Matti Robinson | 0 kommenttia

Testikokemukset jatkuvat


Nyt tiedätte mitä mieltä minä olen, joten kuunnellaanpa mitä muilla on sanottavana.

Scotland Baxter
Ikä: 16

Ammatti: Opiskelija

"Olen vahvasti sitä mieltä, että Blu-ray 3D –versio elokuvasta voittaa kaksiulotteisen, jonka olen jo aiemmin nähnyt. 3D on kuin tätä elokuvaa varten. Lasitkaan eivät saaneet silmiäni särkemään, en voi edes sanoa havainneeni minkäänlaista vilkkumista. Missään vaiheessa en huomannut mitään päänsärkyyn viittaavaa. Elokuva oli selkeä ja tarkka. Syvyysulottuvuus teki elokuvasta paljon paremman. Lasit istuivat mukavasti päässä."

Jason Zushman
Ikä: 36

Ammatti: Oppisopimusopiskelija

"Mielstäni 3D on ihan ykkönen. Ei se ole syyttä tehnyt toista tulemista sitten 1960-luvun. Efekti ei mielestäni kuitenkaan tarjoa juonellisesti mitään uutta. Pakko kuitenkin myöntää, että 3D-versio elokuvasta oli siisti. Efektit näyttivät mielestäni paremmilta kuin Avataressa, jonka olen nähnyt teatterissa. Se oli tarkempi ja selkeämpi, ehkä näytön pienuus vaikutti asiaan. Minua häiritsi pimeys lasien kanssa ja mieleni teki koko ajan katsella elokuva ilman laseja."

Mark Miller
Ikä: 26

Ammatti: Hitsaaja

"Mielestäni Monsters vs Aliens 3D -elokuvan efektit olivat paremmat kuin Avatarissa. Sirpaleet, vesi ja räjähdykset – kaikki yksityiskohdat olivat parempia. Mielestäni Blu-ray 3D on paljon parempi kuin mitä elokuvateattereilla on tarjota. Elokuvat näyttävät selkeämmiltä ja paremmilta pienemmästä ruudusta huolimatta. Suurempi näyttö olisi ollut kivempi. Olisin toivonut lasien olevan hieman suuremmat, koska osa efekteistä jää kokematta jollei pää ole oikeassa asennossa. Haluaisin nähdä Blu-ray 3D –elokuvan, joka ei ole animaatio."

Kevin Rebeck
Ikä: 36

Ammatti: Manitoba Federation of Laborin puheenjohtaja

"Hienoa, että tämänkin voi jo kokea kotona. Pidän syvyysvaikutelmasta. Silmiini pisti haamukuvia kirkkaiden lamppujen kohdalla, mutta ilmiö ei toistunut kovin usein joten se ei ole iso asia. Kuva näytti tarkemmalta kuin teattereissa. Pääni tuntui hieman kevyeltä elokuvan jälkeen, eikä elokuvasta saisi irrottaa huomiota kesken kaiken esimerkiksi juomista varten. Samat ongelmat ovat kuitenkin läsnä 3D-teattereissakin. Lasit tuntuivat painavilta, mutta totuin äkkiä niihin. Odotin ulkonäön perusteella niiden painavan enemmän, mutta lasit olivat yhtä painavat kuin tavalliset aurinkolasit."

Seth Woligroski
Ikä: 7

Ammatti: Koululainen

"Tykkäsin 3D-efekteistä, mutta unohdin ne alun jälkeen. En edes huomannut pitäväni laseja päässäni."

Yhteenveto

Kaikki katselijat (7-vuotista Sethiä lukuun ottamatta) mainitsivat Blu-ray 3D:n ja 3D Visionin tuoman tarkkuuden. Sen lisäksi saimme kuulla kommentteja paremmista yksityiskohdista, syvyysvaikutelman arvostuksesta ja 3D-lasien mukavuudesta. Monet totesivat elämyksen olevan parempi kuin 3D-teatterissa. Eräs katselija totesi 3D-version olevan jopa parempi kuin sama elokuva kaksiulotteisena.

Entäs risut sitten? Yksi testaajista ei pidä koko 3D-aiheesta. Se oli hänen ennakkokäsitys, jota testimmekään ei pystynyt muuttamaan. Silti hän totesi selkeyden ja syvyysvaikutelman olevan parempia kuin hänen aiemmin 3D-teattereissa näkemänsä.

Väestöstä 3–15 prosenttia kärsivät heikentyneestä stereoskooppisesta näöstä. Oireet vaihtelevat kyvyttömyydestä aisia 3D-efektejä heikentyneeseen syvyysnäköön. Tämä seikka kannattaa ottaa huomioon arvioidessanne katselijoidemme kokemuksia. Katselijamme valittelivat lasien aiheuttamaa pimeyttä ja katselukulman rajallisuutta. On kuitenkin melko turvallista todeta, että testaajistamme valtaosa oli hyvin vaikuttuneita demonstraatiostamme.

Kommentoi artikkelia